Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Le Monde: Τα δύο σενάρια για κοινοτική στήριξη

Κοντά σε συμφωνία για στήριξη της Ελλάδας ύψους 20-25 δισ. ευρώ βρίσκονται οι ηγέτες της ευρωζώνης, γράφει η Le Monde. Τα δύο σενάρια για τον μηχανισμό βοήθειας. Στόχος η συμφωνία τη Δευτέρα στο Eurogroup.

Le Monde: Τα δύο σενάρια για κοινοτική στήριξη
Κοντά σε συμφωνία για τους όρους της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα βρίσκονται οι ηγέτες της ευρωζώνης, με στόχο την οριστικοποίηση της στήριξης στη σύνοδο του Eurogroup και του Ecofin τη Δευτέρα και την Τρίτη αντίστοιχα, μεταδίδει η ηλεκτρονική έκδοση της "Le Monde".  

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, αν και δεν έχουν γίνει γνωστές ακόμη οι λεπτομέρειες της στήριξης, αυτή υπολογίζεται μεταξύ των 20 - 25 δισ. ευρώ.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκονται δυο προτάσεις, αναφέρει η "Le Monde": είτε η χρηματοδότηση μέσω διακρατικών δανείων με τον συντονισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είτε η δημιουργία ενός μηχανισμού χρηματοδότησης βασισμένου σε εγγυήσεις των χωρών-μελών.

Η πρώτη επιλογή θα ήταν ευκολότερο να εφαρμοστεί "βραχυπρόθεσμα", σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο που κυκλοφόρησε την Πέμπτη προς τους Ευρωπαίους επιτρόπους. "Θα σήμαινε ότι κάθε κυβέρνηση δεν θα χρειαζόταν να διαπραγματευτεί τους όρους της με την Αθήνα", σημείωσε πηγή της γαλλικής εφημερίδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v