Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιούνκερ για Ελλάδα: Οι αγορές πείστηκαν

Η ευρωζώνη είναι έτοιμη να αναλάβει συντονισμένη και αποφασιστική δράση, την οποία ωστόσο δεν εκτιμά ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζ. Κ. Γιούνκερ, μετά τη συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου.

Γιούνκερ για Ελλάδα: Οι αγορές πείστηκαν
Η ευρωζώνη είναι έτοιμη να αναλάβει συντονισμένη και αποφασιστική δράση, την οποία ωστόσο δεν εκτιμά ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup κ. Ζ.-Κλ. Γιούνκερ, μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, κ. Γ. Παπανδρέου, όπως μετέδωσε το Reuters. 

Ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε ότι η χθεσινή έκδοση του δεκαετούς ομολόγου δείχνει ότι οι αγορές πείστηκαν και κατάλαβαν πως τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η ελληνική κυβέρνηση είναι αξιόπιστα

"Τα μέτρα που ανακοίνωσε η Ελλάδα θα τη βοηθήσουν να ξεπεράσει τα προβλήματά της", σημείωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, ο οποίος πρόσθεσε ότι βλέπει "μόνο τεχνικό ρόλο" για το ΔΝΤ στην Ελλάδα.  

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η ΕΕ διαθέτει χρηματοοικονομικά "εργαλεία" για να βοηθήσει ένα κράτος μέλος και θα τα χρησιμοποιήσει αν απαιτηθεί.

Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι οι αντιδράσεις των αγορών δεν θα είναι παράλογες μετά και την ανακοίνωση των νέων μέτρων από την Ελλάδα.
   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v