Γ. Ανωμερίτης: Διερεύνηση για το πρόστιμο 3,8 εκ.

Στην πλήρη κάλυψη τόσο του Οργανισμού όσο και του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου για πρόστιμο ύψους 3,8 εκατ. που επιβλήθηκε από το Τελωνείο Πειραιά για εμπορευματοκιβώτιο από το PORT SAID, προχώρησε ο Γ. Ανωμερίτης.

Γ. Ανωμερίτης: Διερεύνηση για το πρόστιμο 3,8 εκ.
Στην πλήρη κάλυψη τόσο του Οργανισμού όσο και του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου για πρόστιμο ύψους 3,8 εκατ. που επιβλήθηκε από το Τελωνείο Πειραιά για εμπορευματοκιβώτιο από το PORT SAID, προχώρησε ο Γ. Ανωμερίτης, τονίζοντας ότι θα προχωρήσει σε άμεση διερεύνηση του θέματος.

Αναλυτικότερα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ ΑΕ κ. Γιώργος Ανωμερίτης, με αφορμή την έκδοση καταλογιστικής πράξης από το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά, με την οποία επιβάλλεται πρόστιμο και πολλαπλά τέλη ύψους 3. 822.503 € στον Οργανισμό και τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτού, δήλωσε τα ακόλουθα:

“Από το ιστορικό της υπόθεσης, προκύπτει ότι χωρίς καμία υπαιτιότητα του Οργανισμού, καταλογίστηκε το ανωτέρω υπέρογκο ποσό, πέντε έτη μετά την άφιξη του υπο κρίση εμπορευματοκιβωτίου από το PORT SAID της Αιγύπτου. Το εμπορευματοκιβώτιο, σύμφωνα με το δηλωτικό του, περιείχε έπιπλα, ενώ το φερόμενο έλλειμμα είναι σε τσιγάρα, η αρχική ποσότητα των οποίων δεν καταγράφηκε από την Τελωνειακή Αρχή μόλις διαπιστώθηκε η διαφοροποίηση περιεχομένου το έτος 2004.

Από την διερεύνηση της υπόθεσης, ουδεμία προκύπτει παράλειψη ή πλημμέλεια οργάνων του ΟΛΠ, ούτε πολύ περισσότερο του κ. Νικ. Αναστασόπουλου, τον οποίο προδήλως δεν βαρύνει καμία σχετική ευθύνη.

Για την εξασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, το οποίο υπηρετεί ο ΟΛΠ, ως δημόσια επιχείρηση, και την αποτροπή παρομοίων φαινομένων, είναι αναγκαία η άμεση διερεύνηση κάθε υπόθεσης.

Η άκριτη και άδικη επίρριψη ευθυνών μονομερώς σε βάρος του ΟΛΠ, όπως στην προκειμένη περίπτωση, συνάδει μάλλον με λειτουργίες συγκάλυψης και όχι αποκάλυψης της αλήθειας, την οποία οφείλουν και με διαφάνεια να προωθούν το δημόσιο κι οι δημόσιοι φορείς.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v