Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυστηρό μήνυμα Γιούνκερ σε κερδοσκόπους

Αυστηρό μήνυμα προς τις αγορές και τους κερδοσκόπους έστειλε ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα "Χάαντεσπλαντ".

Αυστηρό μήνυμα Γιούνκερ σε κερδοσκόπους
Αυστηρό μήνυμα προς τις αγορές και τους κερδοσκόπους έστειλε ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα "Χάαντεσπλαντ" δήλωσε ότι "εάν η Ελλάδα εφαρμόσει έναν σκληρό προϋπολογισμό αλλά οι αγορές επιμένουν να κερδοσκοπούν εναντίον της, εμείς δεν πρόκειται να αφήσουμε τις αγορές να παρελάσουν. Έχουμε τα εργαλεία για τα βασανιστήρια στο κελάρι και δεν θα διστάσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε όταν χρειαστεί".

Ο κ. Γιούνκερ επανέλαβε ότι θεωρεί "γελοία" την άποψη πως η Ελλάδα θα βγει από την ευρωζώνη ή ότι μπορεί να προκαλέσει τη διάλυσή της.

Την ίδια στιγμή, σε άλλη γερμανική εφημερίδα, τη "Φραγκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ", ο προεδρεύων της Ε.Ε. Ισπανός πρωθυπουργός κ. Χοσέ Λουίς Θαπατέρο εξέφρασε τη λεγόμενη γραμμή του Νότου (Ισπανία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία), ότι οποιαδήποτε χρηματική βοήθεια πρέπει να έρθει από το σύνολο της Ε.Ε. και όχι από συγκεκριμένες χώρες.

Έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στις προσπάθειες της Ελλάδας λέγοντας ότι "πρέπει να έχουμε πίστη στην ελληνική κυβέρνηση και στις επιταγές της διαδικασίας του υπερβολικού ελλείμματος που ακολουθεί".

Ο κ. Θαπατέρο υπεραμύνθηκε και της Ισπανίας λέγοντας ότι η χώρα του παραμένει αξιόπιστη, καθώς το χρέος της είναι 20% κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι έχει ένα από τα υψηλότερα ελλείμματα, όμως δεσμεύτηκε πως η πολιτική την οποία ακολουθεί αποσκοπεί στη γρήγορη αποκλιμάκωσή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v