Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Φρέναρε" η τάση μείωσης των καταθέσεων

 Ανάσχεση της καταθετικής αιμορραγίας που πρατηρήθηκε το προηγούμενο διάστημα δείχνουν τα στοιχεία της ΤτΕ για το μήνα Δεκέμβριο, σχολιάζουν στα πρωινά τους report οι ΑΧΕ, επικαλούμενοι στοιχεία της ΤτΕ.  

Φρέναρε η τάση μείωσης των καταθέσεων
 Ανάσχεση της καταθετικής αιμορραγίας που πρατηρήθηκε το προηγούμενο διάστημα δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το μήνα Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με το πρωινό report της Euroxx οι καταθέσεις ήταν αυξημένες σε ετήσια βάση κατά 4,6% έως τα 238 δισ. ευρώ, ενώ οι προθεσμιακές καταθέσεις υποχώρησαν κατά 1,8% για τον ίδιο μήνα, έως τα 135,7 δισ. ευρώ, και ο ρυθμός αύξησης των καταθέσεων ταμιευτηρίου αυξήθηκε κατά 12,6%.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, από την αρχή του χρόνου οι προσθήκες καταθέσεων έφτασαν τα 10,4 δισ. ευρώ.

Σε μηνιαίο επίπεδο, οι καταθέσεις όψεως και ταμιευτηρίου σημείωσαν αύξηση σε σχέση με τον Νοέμβριο και διαμορφώθηκαν στα 102,1 δισ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 42,9% των συνολικών καταθέσεων, ενώ πριν από ένα χρόνο το οι καταθέσεις όψεως αντιστοιχούσαν στο 39,2% των συνολικών καταθέσεων, αναφέρει η Marfin Analysis.

Όπως σχολιάζει στο πρωινό της report η χρηματιστηριακή, τα θετικά νέα που προκύπτουν από τα στοιχεία της ΤτΕ καταδεικνύουν ότι η πτωτική τάση των καταθέσεων σταμάτησε το Δεκέμβριο. Υπογραμμίζει ακόμη ότι οι λεγόμενες "φτηνές" καταθέσεις συνέχισαν να αυξάνονται σε σχέση με τις ακριβές (όψεως) ενισχύοντας τα μικτά περιθώρια των ελληνικών τραπεζών.     

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v