Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβόπουλος: "Η Ελλάδα έτοιμη να λάβει νέα μέτρα"

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να λάβει επιπλέον μέτρα προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του Προγράμματος Σταθερότητας, δήλωσε στο Bloomberg ο διοικητής της ΤτΕ, κ. Γιώργος Προβόπουλος.

Προβόπουλος: Η Ελλάδα έτοιμη να λάβει νέα μέτρα
Την πεποίθησή του ότι η ελληνική κυβέρνηση θα επιτύχει τους «πολύ φιλόδοξους» στόχους της για μείωση του ελλείμματος και θα αποφύγει τις περαιτέρω υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας εξέφρασε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, κ. Γ. Προβόπουλος, μιλώντας στο Bloomberg.

Ο κ. Προβόπουλος επισήμανε ότι οι οίκοι αξιολόγησης «θέλουν αποδείξεις πως το σχέδιο εφαρμόζεται» και ότι «θα χρειαστούν κάποιο χρόνο προκειμένου να μπορέσουν να έχουν μια καλύτερη εικόνα».

Όπως σημείωσε ο διοικητής της ΤτΕ, «η κυβέρνηση έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι θα λάβει όποια επιπλέον μέτρα απαιτηθούν προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της», ενώ τόνισε ότι «ακόμα και αν υλοποιηθούν κάποιοι κίνδυνοι -όπως αυτός της ανάπτυξης- η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει αμέσως διορθωτικές δράσεις».

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις των διεθνών αγορών, ο κ. Προβόπουλος δήλωσε ότι «εκμεταλλεύονται τον αδύναμο κρίκο για να βγάλουν κέρδος». «Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει κάποιος βαθμός υπερβολής. Δεδομένης της υψηλής αβεβαιότητας στις αγορές, δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς ομαλοποίηση της κατάστασης μέσα σε μια νύχτα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v