Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διασφαλίσεις ζητούν οι εργαζόμενοι της ΕΠΕΙΑ

Επιστολή στο υπουργείο Οικονομικών απέστειλε ο σύλλογος εργαζομένων της ΕΠΕΙΑ, ζητώντας διασφαλίσεις για την συνέχιση της ομαλής εποπτείας της ασφαλιστικής αγοράς και μετά την απορρόφηση από την ΤτΕ.

Διασφαλίσεις ζητούν οι εργαζόμενοι της ΕΠΕΙΑ
Επιστολή στο υπουργείο Οικονομικών απέστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες ο σύλλογος εργαζομένων της ΕΠΕΙΑ, ζητώντας διασφαλίσεις για την συνέχιση της ομαλής εποπτείας της ασφαλιστικής αγοράς και μετά την απορρόφηση του μηχανισμού της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι η ΕΠΕΙΑ ιδρύθηκε μεν τον Φεβρουάριο του 2004, ανέλαβε όμως αρμοδιότητες μόλις τον Ιανουάριο του 2008, καλύπτοντας πάγιο αίτημα της ασφαλιστικής αγοράς για την αναβάθμιση της εποπτείας του τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι το σημερινό μοντέλο διασφαλίζει τη συνδυασμένη εποπτεία των κεφαλαίων και της δεοντολογίας των εταιρειών, και συνεπώς αναβαθμίζει την εποπτεία του ασφαλιστικού κλάδου σε ρυθμιστικό και ελεγκτικό επίπεδο.

Ειδικότερα, στην επιστολή αναφέρεται ότι πρέπει να διασφαλιστεί η κάλυψη του συνόλου των εποπτικών αρμοδιοτήτων και υποστηρικτικών λειτουργιών που σήμερα ασκεί η ΕΠΕΙΑ από το νέο σχήμα, ώστε αυτό να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της ασφαλιστικής αγοράς.

Επίσης, ζητούν τη μεταφορά της ΕΠΕΙΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος με την υφιστάμενη δομή της, καθώς και την ομαλή ένταξη όλου του προσωπικού της σε αυτήν, που δεν ξεπερνά τα 40 άτομα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v