Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαφωνία Κότσαλου για επικουρικό κεφάλαιο ζωής

Αντίθετος κατηγορηματικά στην πρόθεση της Κυβέρνησης να θεσμοθετήσει επικουρικό κεφάλαιο ζωής με αναδρομική ισχύ δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Interamerican, κ. Γ. Κώτσαλος.

Διαφωνία Κότσαλου για επικουρικό κεφάλαιο ζωής
Αντίθετος κατηγορηματικά στην πρόθεση της Κυβέρνησης να θεσμοθετήσει επικουρικό κεφάλαιο ζωής με αναδρομική ισχύ δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Interamerican, κ. Γ. Κώτσαλος, ενώ επέρριψε εμμέσως πλην σαφώς, ευθύνες στην Κυβέρνηση για την καθυστέρηση στην εκκαθάριση των Aσπίς Πρόνοια, ΑΕΓΑ και Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ.

Σε συνέντευξη τύπου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ο διευθύνων σύμβουλος της Interamerican τόνισε ότι η εταιρία του είναι κάθετα αντίθετη στη διαρρέουσα πρόθεση του υπουργείο Οικονομικών να συσταθεί επικουρικό κεφάλαιο ζωής, στο οποίο θα υπαχθούν και συμβόλαια ζωής εταιριών των οποίων η άδεια έχει ανασταλεί μέχρι και τη θεσμοθέτηση του επικουρικού.

Δεν είναι δυνατόν οι σωστοί ασφαλισμένοι να πληρώσουν το κόστος της πλημμελούς εποπτείας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κώτσαλος, σημειώνοντας ότι στην Ευρώπη τα επικουρικά ταμεία ζωής λειτουργούν χωρίς αναδρομική ισχύ.

Ευθύνες στην πολιτεία επέρριψε ο κ. Κότσαλος και για την καθυστέρηση στη στελέχωση των μηχανισμών εκκαθάρισης της εταιρίας των οποίων οι άδειες έχουν ανακληθεί, καθώς και για την Ασπίδος για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που καθυστέρησε την ενεργοποίηση του επόπτη χαρτοφυλακίου ζωής.

Η Interamerican έκλεισε την περσινή χρονιά με αύξηση παραγωγής κατά 8,6%, χάρη στην υψηλή νέα παραγωγή τόσο στη Ζωή όσο και στις Γενικές, η οποία υπερκάλυψε τις μεγάλες ακυρώσεις – εξαγορές συμβολαίων λόγω κρίσης.

Τα ασφάλιστρα ζωής αυξήθηκαν κατά 24% με τη νέα παραγωγή να αυξάνεται κατά 54%, τα ασφάλιστρα βοηθείας κατά 16% και οι Γενικές Ασφάλειας μαζί με την Υγεία σημείωσαν πέρυσι σε σχέση με το 2008 μείωση κατά 1% με τις νέες εργασίες να αυξάνονται κατά 24%.

Η Interamerican πέτυχε να μειώσει τα λειτουργικά της έξοδα κατά 16% και να εμφανίσει κερδοφορία παρά το υψηλό πρόστιμο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την Audatex για το οποίο η εταιρία έχει προσφύγει στα δικαστήρια.

Τα κέρδη του 2009 θα ανακοινωθούν περί τις 15 Μαρτίου, μαζί με αυτά του ομίλου Eurico.

Η εταιρία έστρεψε το 2009 τις τοποθετήσεις της από ομόλογα ελληνικού δημοσίου σε κρατικά ομόλογα χωρών ΕΕ, με αποτέλεσμα σήμερα περίπου μόνο το 15% του συνολικού χαρτοφυλακίου ομολόγων της ασφαλιστικής να είναι τοποθετημένο σε ελληνικά κρατικά ομόλογα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v