Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατσέλη: Σύντομα οι νέες διοικήσεις στις ΔΕΚΟ

Εντός των επόμενων εβδομάδων θα ολοκληρωθούν πιθανότατα οι αλλαγές στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ, αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομίας, που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε η κ. Λ. Κατσέλη.

Κατσέλη: Σύντομα οι νέες διοικήσεις στις ΔΕΚΟ
Εντός των επόμενων εβδομάδων θα ολοκληρωθούν πιθανότατα οι αλλαγές στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ, αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομίας, που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη (π.χ., Οργανισμός Λιμένος, ΗΕLEXPO AE, ΔΕΘ ΑΕ), όπως ανακοίνωσε απόψε η αρμόδια υπουργός, Λούκα Κατσέλη, στο περιθώριο του συνεδρίου ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 2020, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ερωτηθείσα για την εκκρεμότητα στον καθορισμό αρμοδιοτήτων του εδρεύοντος στη Θεσσαλονίκη υφυπουργού Οικονομίας, Μάρκου Μπόλαρη, η ίδια απάντησε: «Ο κ.Μπόλαρης έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα εκπροσώπησης του υπουργείου μας στη Β.Ελλάδα».

Σε σχέση με τον κύκλο επαφών, που είχε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, με παραγωγικούς φορείς, η κα Κατσέλη σημείωσε ότι συζήτησε για «τη σύνταξη του αναθεωρημένου Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Κ.Μακεδονίας» και για τις μεγάλες αναπτυξιακές παρεμβάσεις, που προγραμματίζει το υπουργείο στη Θεσσαλονίκη και ιδίως στη δυτική.

Η υπουργός επεσήμανε ακόμη ότι η υπέρβαση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων αποτελεί πολύ σημαντικό θέμα για το υπουργείο.

Σχετικά με τα μέτρα ρευστότητας και τις θεσμικές αλλαγές, που προωθεί το υπουργείο (π.χ., απλούστευση γραφειοκρατικών διαδικασιών, νέος αναπτυξιακός νόμος κτλ), η κα Κατσέλη σημείωσε ότι όλη η αγορά θα ωφεληθεί από αυτά τα μέτρα, καθώς θα στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όσες έχουν κάποιο μέγεθος και είναι «μπροστάρηδες».

Κληθείσα να σχολιάσει την πιθανότητα έκδοσης ευρωομολόγου, η κα Κατσέλη επεσήμανε ότι πρόκειται για απόφαση των ευρωπαϊκών συλλογικών οργάνων κι όχι ενός κράτους-έλους. «Ο πρωθυπουργός το είχε προτείνει [...]Θα έπρεπε εδώ και πολύ καιρό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να το έχει προωθήσει», κατέληξε.

Αναφερόμενη στα σχεδιαζόμενα οικονομικά μέτρα και τις προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις, σημείωσε ότι «τα μέτρα πρέπει να κριθούν στο σύνολό τους». Κάλεσε δε, τις παραγωγικές τάξεις να πάρουν θέση, σε σχέση με το σύνολο των μέτρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v