Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διακόπηκε για τις 22/2 η δίκη της ΔΕΚΑ

Ξεκίνησε εκ νέου για τρίτη φορά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη των πρώην μελών του Δ.Σ. της ΔΕΚΑ, που κατηγορούνται για το κακούργημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου.

Διακόπηκε για τις 22/2 η δίκη της ΔΕΚΑ
Διακόπηκε για να συνεχιστεί στις 22 Φεβρουαρίου η δίκη των πρώην μελών του Δ.Σ. της ΔΕΚΑ, που κατηγορούνται για το κακούργημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου.

Σημειώνεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε σήμερα, εκ νέου για τρίτη φορά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.  

Στη συνέχεια της δίκης, στις 22 Φεβρουαρίου, αναμένεται η τοποθέτηση της Εισαγγελέα επί των ενστάσεων που υποβλήθηκαν σήμερα.

Στο εδώλιο για το κακούργημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου θα καθίσουν ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΚΑ Ιωάννης Κουσουλάκος και τα τότε μέλη του Δ.Σ. Γ. Νώτης, Α. Σάγος, Μ. Παπαδονικολάκη, Γ. Καλλίας και Π. Μαρκόπουλος.

Σύμφωνα με την κατηγορία, το πρώην Δ.Σ. της ΔΕΚΑ το χρονικό διάστημα από τις 9 Μαρτίου του 2000 μέχρι τις 10 Απριλίου του 2000 (προεκλογική περίοδος) προέβη σε μαζικές αγορές μετοχών συγκεκριμένων κρατικών επιχειρήσεων όπως του ΟΤΕ, των ΕΛΠΕ, της Εθνικής και της Εμπορικής Τράπεζας δημιουργώντας τεχνητή ρευστότητα.

Λίγες ημέρες μετά τις εκλογές οι τιμές των μετοχών σημείωσαν πτώση, με αποτέλεσμα να ζημιωθούν το ελληνικό δημόσιο κατά 717 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που φέρεται να διακινήθηκε για την αγορά των επίμαχων μετοχών, αλλά και οι επενδυτές.

Από την πλευρά τους, οι κατηγορούμενοι αρνούνται όσα τους αποδίδονται και υποστηρίζουν ότι οι ενέργειές τους όχι μόνο δεν ζημίωσαν το Δημόσιο αλλά αντίθετα απέφεραν κέρδη εκατομμυρίων ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v