Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραπέμπονται σε δίκη 17 άτομα για τη Σιγάλας

Την παραπομπή σε δίκη για 17 συνολικά άτομα μεταξύ των οποίων η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια ζητεί με πρότασή της προς το Συμβούλιο Εφετών η εισαγγελέας Εφετών κ. Φανή Κοντοθανάση.

Παραπέμπονται σε δίκη 17 άτομα για τη Σιγάλας
Την παραπομπή σε δίκη για 17 συνολικά άτομα μεταξύ των οποίων η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια και οι επιχειρηματίες κ. Τρυφων Αποστολόπουλος και Παναγιώτης Πανούσης ζητεί με πρότασή της προς το Συμβούλιο Εφετών η εισαγγελέας Εφετών κ. Φανή Κοντοθανάση.

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό Κοντοθανάση η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, ο δικηγόρος Σταύρος Κουμεντάκης , οι επιχειρηματίες Τρ. Αποστολόπουλος και Παν. Πανούσης καθώς και 13 ακόμη άτομα, στην πλειοψηφία τους επιχειρηματίες και χρηματιστές, δρούσαν ως οργανωμένη εγκληματική ομάδα που συμμετείχε σε χρηματιστηριακό παίγνιο με την μετοχή -φούσκα της « Σιγάλας».

Στην δικογραφία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα κακουργήματα της απάτης, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, συμμορίας αλλά και της δωροδοκίας. Οι κατηγορίες αφορούν εξαπάτηση του επενδυτικού κοινού την περίοδο του σκανδάλου με τις μετοχές -φούσκες στο χρηματιστήριο.

Στην πρόταση 820 σελίδων που έχει συντάξει η εισαγγελέας Εφετών περιγράφονται οι τρόποι που χρησιμοποίησαν οι κ. Πανούσης και Αποστολόπουλος καθώς και οι συγκατηγορούμενοί τους για την τεχνητή άνοδο της μετοχής « Σιγάλας». Στόχος σύμφωνα με την εισαγγελέα ήταν να κερδίσουν 16 δισεκατομμύρια δραχμές.

Ως προς την πρώην ανακρίτρια που χειρίστηκε την υπόθεση , κ. Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια η εισαγγελέας επισημαίνει ότι θα πρέπει να δικασθεί και για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας αφού απήγγειλε στον κ Τρ. Αποστολόπουλο κατηγορία μόνο για το πλημμέλημα της χειραγώγησης μετοχών. Η εισαγγελέας μάλιστα επισημαίνει ότι ο επιχειρηματίας κατέθεσε μέσω offshore εταιρειών περίπου 400.000 ευρώ σε λογαριασμό της Κ. Μπουρμπούλια στην τράπεζα UBS στη Ζυρίχη.

Με την ίδια πρότασή της , η εισαγγελέας Εφετών ζητεί να απαλλαγούν από τις κατηγορίες οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων είναι και ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης κ. Ευγένιος Παπαδόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v