Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλήση σε απολογία για τα δομημένα ομόλογα

Κλήσεις προς απολογία, σχετικές με την υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ, απέστειλε στους εκπροσώπους της «Ακρόπολις» αλλά και σε δύο στελέχη της JP Morgan ο εφέτης ανακριτής κ. Λέκκας.

Κλήση σε απολογία για τα δομημένα ομόλογα
Κλήσεις προς απολογία, προκειμένου στο τέλος Φεβρουαρίου να απολογηθούν για κακουργηματικές κατηγορίες σχετικές με την υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ, απέστειλε στους εκπροσώπους της χρηματιστηριακής εταιρίας «Ακρόπολις» αλλά και σε δύο στελέχη της JP Morgan ο εφέτης ανακριτής κ. Ιωάννης Λέκκας.

Πρόκειται για τους εκπροσώπους της «Ακρόπολις» κ. Σοφοκλή και Θεόδωρο Πρινιωτάκη και τον κ. Γιώργο Αποστολίδη, καθώς και για τα στελέχη της JP Morgan κ. Αβραάμ Σαββίδη (σ.σ. έχει αποπεμφθεί από την εταιρία) και Χάρη Αδαμόπουλο.

Οι εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής εταιρίας «Ακρόπολις», οι οποίοι ήδη έχουν λάβει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους, αντιμετωπίζουν τις κακουργηματικές κατηγορίες της απάτης, της φοροδιαφυγής, της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σημειωτέον ότι είναι η δεύτερη φορά που οι εκπρόσωποι της «Ακρόπολις» θα απολογηθούν ενώπιον του εφέτη ανακριτή, καθώς αντιμετωπίζουν κατηγορίες και για το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στην αγοραπωλησία μη δομημένων ομολόγων σε τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία την περίοδο 2001 - 2006.
 
Όσον αφορά στους κ. Σαββίδη και Αδαμόπουλο, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της άμεσης συνέργειας σε απάτη και της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v