Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έφεση από το δημόσιο για την έκτακτη εισφορά

Έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης που δικαίωνε φορολογούμενο για το θέμα της έκτακτης εισφοράς άσκησε το Δημόσιο υποστηρίζοντας ότι το μέτρο της έκτακτης εισφοράς δεν αποτελεί φόρο αλλά έκτακτη οικονομική επιβάρυνση.

Έφεση από το δημόσιο για την έκτακτη εισφορά
Έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης που δικαίωνε φορολογούμενο για το θέμα της έκτακτης εισφοράς άσκησε το Δημόσιο υποστηρίζοντας ότι το μέτρο της έκτακτης εισφοράς δεν αποτελεί φόρο αλλά έκτακτη οικονομική επιβάρυνση αναγκαία για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Η έφεση ασκήθηκε από τον προιστάμενο της ΔΟΥ ψυχικού ο οποίος εκπροσωπεί το Δημόσιο. Σε αυτή αναφέρεται ότι ήταν αναγκαστική η αξιοποίηση των εισοδημάτων του 2007 αφού δεν είχαν εκδοθεί εκκαθαριστικά για τα εισοδήματα του 2008.

Όπως ισχυρίζεται το Δημόσιο τα στοιχεία αυτά είναι διαθέσιμα κατά την διάρκεια του Φθινοπώρου και όχι τον Μάιο όπως εσφαλμένα δέχθηκε το Πρωτοδικείο, δεδομένου οτι η προθεσμία υποβολής δηλώσεων λήγει τον Ιούνιο κάθε έτους.

Επίσης , σύμφωνα με το Δημόσιο, το Πρωτοβάθμιο δικαστήριο έπρεπε να δεχθεί ότι οι διατάξεις του νόμου δεν έχουν αναδρομική ισχύ αλλά πρόκειται για έκτακτη φορολογική επιβάρυνση καθώς η εισφορά αυτή δεν συνιστά αύξηση επί του φόρου εισοδήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v