Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΟΙΚ: "Δεν ήρθαμε για να κάνουμε μερεμέτια"

"Το μεγάλο ζητούμενο για την ελληνική κοινωνία είναι να κόψει τις σπατάλες του δημοσίου", δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου. "Δεν ήρθαμε για να κάνουμε μερεμέτια, θα προχωρήσουμε ανυποχώρητοι σε ριζικές αλλαγές", τόνισε.

ΥΠΟΙΚ: Δεν ήρθαμε για να κάνουμε μερεμέτια
Η κυβέρνηση παρέλαβε τον απόλυτο δημοσιονομικό εκτροχιασμό, τόνισε από το βήμα του Economist ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

«Η Ελλάδα πρέπει να κάνει αυτά που χρειάζονται, όχι εξαιτίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε εξαιτίας των αγορών, αλλά για να δημιουργήσει μία υγιή δημόσια οικονομία, να μην μεταθέσει τα χρέη στις επόμενες γενιές και να φτιάξει μια δίκαιη κοινωνία.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι το μεγάλο ζητούμενο για την ελληνική κοινωνία είναι να κόψει τις σπατάλες του δημοσίου, να κάνει με δίκαιο τρόπο αλλαγές στις δομές και στις νοοτροπίες.

«Δεν θα κάνουμε πίσω, μολονότι γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα».

--- Κερδοσκόποι

«Η Ελλάδα είναι ένα πιόνι μέσα σε ένα ευρύτερο παίγνιο που αφορά το ευρώ. Όμως, η χώρα μας είναι ο αδύναμος κρίκος εξαιτίας των εγκληματικών λαθών που έγιναν στο παρελθόν και έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας το οποίο είναι σχεδόν της ίδιας ισχύος με το δημοσιονομικό έλλειμμα.

Δεν ήρθαμε για να κάνουμε μερεμέτια, θα προχωρήσουμε ανυποχώρητοι σε ριζικές αλλαγές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v