Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ για ΟΤΕ και ΟΠΑΠ

Οι προδιαγραφές για το μέλλον του ΟΤΕ και του ΟΠΑΠ ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπoυργείο Οικονομικών, μεταξύ στελεχών του υπουργείου και ξένων χρηματοοικονομικών οίκων.

Ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ για ΟΤΕ και ΟΠΑΠ
Οι προδιαγραφές για το μέλλον του ΟΤΕ και του ΟΠΑΠ ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπoυργείο Οικονομικών το πρωί της Παρασκευής, μεταξύ στελεχών του υπουργείου και ξένων χρηματοοικονομικών οίκων, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του euro2day.

Σύμφωνα με αυτές, και παρά τις αντιδράσεις συμφερόντων τα οποία είναι αντίθετα έστω και με την παραμικρή μνεία περαιτέρω ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ και διαθέτουν τη «στήριξη» ορισμένων κυβερνητικών παραγόντων, τέθηκαν οι βασικές παράμετροι για ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Οι παράμετροι αυτές είναι, πρώτον, ότι θα πωληθεί στους Γερμανούς το 10% των μετοχών του ΟΤΕ και, δεύτερον, από το 34% του ΟΠΑΠ που κατέχει σήμερα το ελληνικό δημόσιο θα πωληθεί αρχικά το 14% (εντός του 2010) και σε δεύτερη φάση το υπόλοιπο με την οψιόν της ανάληψης του μάνατζμεντ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το 14% αναμένεται να εισφέρει άνω των 700 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία, ποσό που θα εγγραφεί στο ΠΣΑ το οποίο θα υποβληθεί πολύ σύντομα στις Βρυξέλλες.
Όσον αφορά στην πρώτη και στη δεύτερη φάση για το συνολικό ποσοστό του Δημοσίου στον ΟΠΑΠ, εκτιμάται ότι μπορεί να επιτευχθεί η μεγιστοποίηση των εσόδων αν εξαλειφθούν οι «δουλείες» και τα λοιπά «βαρίδια» που αποτελούν τροχοπέδη στην περαιτέρω πορεία του οργανισμού.

Σε μια άλλη εξέλιξη σχετική με τον οργανισμό, ομάδα στελεχών της Intralot επισκέφθηκε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας τα γραφεία του ΟΠΑΠ και παρουσίασε στη νέα διοίκηση και στα ανώτερα στελέχη της εταιρίας τις προτάσεις της Intralot για το Live Bet.

Διαχρονικά, είναι η πολλοστή φορά που η Intralot επιδιώκει να πείσει τον ΟΠΑΠ για το Live Bet, το οποίο παρουσιάζει την ιδιαιτερότητα να μη βασίζεται στην αμεσότητα μιας ιντερνετικής εφαρμογής (web based application), αλλά στις περιορισμένες δυνατότητες που προσφέρει μια τηλεοπτική οθόνη κατά το... βουλγαρικό πρότυπο όπως αυτό εφαρμόζεται σήμερα στη γείτονα!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v