Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερευνα στο Δήμο Ν. Σμύρνης από εισαγγελέα

Την παραπομπή σε δίκη ζητεί με πρότασή της η εισαγγελέας Ευσταθία Σπυροπούλου για δέκα άτομα, νυν και πρώην μέλη του ΔΣ. του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Ερευνα στο Δήμο Ν. Σμύρνης από εισαγγελέα
Την παραπομπή σε δίκη για διασπάθιση 1.590.556 ευρώ - δια της μεθόδου των εικονικών τιμολογίων- από τον Πανιώνιο αλλά και τον Δήμο Ν. Σμύρνης, ζητεί με πρότασή της η εισαγγελέας Ευσταθία Σπυροπούλου για δέκα άτομα, νυν και πρώην μέλη του ΔΣ. του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Μεταξύ των προσώπων των οποίων ζητείται η παραπομπή είναι ο νυν δήμαρχος Γιώργος Κουτελάκης, ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Σιότροπος, ο Αχιλλέας Μπέος και η νυν αντιδήμαρχος Μαρίνα Ιακωβάκη.

Για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί κακουργηματικές κατηγορίες οι οποίες αφορούν τα κακουργήματα της απάτης σε συνδυασμό με το ν. 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου, της πλαστογραφίας μετά χρήσεως και της χρήσης πλαστού εγγράφου κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην εισαγγελική πρόταση οι κατηγορούμενοι εξέδιδαν πλαστά τιμολόγια προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες στο γήπεδο του Πανιωνίου.

Σκοπός, σύμφωνα με την κ. Σπυροπούλου ήταν «να παραπλανήσουν τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ τους μετόχους της μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Ν. Σμύρνης, τα αρμόδια όργανα της ΠΑΕ ως και την εποπτεύουσα Αρχή του υπουργείου Ανάπτυξης ότι τα τιμολόγια είχαν δήθεν εκδοθεί και αφορούσαν σε αντίστοιχες εργασίες ωστε να πετύχουν την έγκριση και εκταμίευση από το ταμείο της ΠΑΕ αντίστοιχων χρηματικών ποσών, συνολικού ύψους 541.982.000 δρχ».

Περαιτέρω , στην πρόταση αναφέρεται πως «οι κατηγορούμενοι σκόπευαν να προσπορίσουν στον εαυτό τους και σε τρίτους αποδέκτες παράνομο περιουσιακό όφελος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v