Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣτΕ: Απέρριψε προφυγές ΙΝΚΑ για τέλη

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια του ΣτΕ η προσφυγή του ΙΝΚΑ και τριών ιδιοκτητών αυτοκινήτων οι οποίοι ζητούσαν την ακύρωση της υπουργικής απόφασης που ρύθμιζε τον τρόπο είσπραξης των νέων τελών κυκλοφορίας.

ΣτΕ: Απέρριψε προφυγές ΙΝΚΑ για τέλη
Απορρίφθηκε σύμφωνα με πληροφορίες από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή του ΙΝΚΑ και τριών ιδιοκτητών αυτοκινήτων οι οποίοι ζητούσαν την ακύρωση της υπουργικής απόφασης που ρύθμιζε τον τρόπο είσπραξης των νέων τελών κυκλοφορίας για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Η διάσκεψη έγινε κεκλεισμένων των θυρών και η Ολομέλεια του Συμβουλίου της επικρατείας υπό την προεδρία του κ. Π. Πικραμένου υιοθέτησε την εισήγηση του συμβούλου κ. Γράβαρη.

Ειδικότερα, η ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου έκρινε ότι η βλάβη που επικαλούντο οι προσφεύγοντες δεν προκαλείται από την σχετική υπουργική απόφαση αλλά από την ίδια την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που προβλέπει τα τέλη κυκλοφορίας και από τα ειδοποιητήρια που εστάλησαν στους φορολογούμενους για τη καταβολή του αντιτίμου που τους αναλογεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v