Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβληματισμός τραπεζιτών για το κόστος χρήματος

Τον έντονο προβληματισμό τους και την ανησυχία τους για τη δραματική αύξηση του κόστους χρήματος εξέφρασαν οι τραπεζίτες στον διοικητή της ΤτΕ, κ. Γ. Προβόπουλο.

Προβληματισμός τραπεζιτών για το κόστος χρήματος
Τον έντονο προβληματισμό τους και την ανησυχία τους για τη δραματική αύξηση του κόστους χρήματος εξέφρασαν οι τραπεζίτες στον διοικητή της ΤτΕ, κ. Γ. Προβόπουλο, ενώ δήλωσαν ξεκάθαρα πως υπάρχει ήδη πίεση στο μέτωπο της ρευστότητας, η οποία ενδεχομένως να ενταθεί εάν δεν ομαλοποιηθούν οι συνθήκες στην αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικεφαλής των ελληνικών τραπεζών εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις συνέπειες από τη διεύρυνση των spreads των ελληνικών ομολόγων και εκτιμούν ότι η αύξηση του κόστους χρήματος αναπόφευκτα θα μετακυλιστεί στους πελάτες, μέσω της ανόδου των επιτοκίων.

Στο μέτωπο της ρευστότητας εξέφρασαν επίσης τον προβληματισμό τους καθώς οι ελληνικές τράπεζες οφείλουν να επιστρέψουν στην ΕΚΤ ρευστότητα 20 δισ. έως το τέλος του 2010.

Επίσης, δεν παρέλειψαν για μία ακόμα φορά να αναφερθούν στις επιπτώσεις που ενδέχεται να φέρει στα χαρτοφυλάκιά τους ο νόμος για τη ρευστότητα.

Στη συνάντηση με τον κ. Προβόπουλου παραβρέθηκε όλο το διοικητικό συμβούλιο της ΕΕΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v