Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση ΟΜΕ - ΟΤΕ με τον Υπουργό Εργασίας

Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, για τους 600 εργαζόμενους του ΟΤΕ που συμμετείχαν στην εθελουσία και δεν έχουν συνταξιοδοτηθεί, πραγματοποίησε η ΟΜΕ ΟΤΕ. Την επόμενη εβδομάδα η νέα συνάντηση.

Συνάντηση ΟΜΕ - ΟΤΕ με τον Υπουργό Εργασίας
Η ΟΜΕ-ΟΤΕ και Αντιπροσωπεία Εργαζομένων που εντάχθηκαν στην εθελουσία του Νόμου 3762/09, συναντήθηκαν την Πέμπτη 21/1/2010 με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ανδρέα Λοβέρδο.

Στη συνάντηση κατετέθη η άποψη της ΟΜΕ-ΟΤΕ και των εργαζομένων για το θέμα που έχει προκύψει και ζητήθηκε από τον Υπουργό η άμεση έκδοση της Κ.Υ.Α. (Κοινή Υπουργική Απόφαση), προκειμένου οι συνάδελφοι αυτοί να μη χρησιμοποιούνται ως όμηροι σε μια διένεξη που δεν τους αφορά.

Η μη έκδοση αποφάσεων συνταξιοδότησης από τον Μάιο του 2009 όχι μόνο βρίσκει τους συναδέλφους αυτούς «μετέωρους» ως προς την κατάσταση που βρίσκονται – απολυμένοι από τον ΟΤΕ, μη συνταξιοδοτηθέντες από το ΤΑΠ-ΟΤΕ – αλλά και σε δεινή οικονομική θέση αφού ούτε την αποζημίωση εφάπαξ δεν έχουν λάβει.

Η πλευρά του Υπουργού συνέδεσε τις όποιες αποφάσεις με συνάντηση που θα υπάρξει μεταξύ Υπουργείου – Ταμείων και ΟΤΕ την επόμενη βδομάδα.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ θα παρακολουθήσει το θέμα και επαναδιατυπώνει τη θέση της ότι πρέπει να υπάρξει αποδέσμευση του προβλήματος, που σύμφωνα με τον Υπουργό υπάρχει σε σχέση με τις αναλογιστικές μελέτες και άμεση έκδοση της Κ.Υ.Α..

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v