Κατσέλη: "Ανοιχτοί σε συνεργασίες στα λιμάνια"

"Η συνεργασία με την Cosco και την Κίνα είναι εθνικής στρατηγικής σημασίας" δήλωσε η υπουργός Ναυτιλίας κ. Λ. Κατσέλη. Άνοιγμα σε νέες συνεργασίες στα λιμάνια. Συμφωνία ΟΛΠ με ΟΜΥΛΕ.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Κατσέλη: Ανοιχτοί σε συνεργασίες στα λιμάνια
"Η συνεργασία με την Cosco και την Κίνα είναι εθνικής στρατηγικής σημασίας'. Αυτό δήλωσε πριν από λίγο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λ. Κατσέλη, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι όροι της σύμβασης θα μπορούσαν να είναι διαφορετικοί.

Η υπουργός εμφανίστηκε ανοιχτή για περισσότερες συνεργασίες στο κομμάτι των λιμανιών και των ναυπηγοεπισκευαστικών ζωνών. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι δεν αποκλείει συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στα λιμάνια. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι ο δημόσιος έλεγχος είναι πρωταρχικής σημασίας.

Η κ. Κατσέλη ανέφερε ότι η διοίκηση του ΟΛΠ και τα συνδικάτα των λιμενεργατών αναμένεται να ανακοινώσουν αύριο την επίτευξη συμφωνίας για το κομμάτι των εργασιακών θεμάτων της, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις μεταξύ του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΣΕΒ για το φορολογικό.

Η υπουργός σημείωσε πως πρωταρχικοί στόχοι του υπουργείου είναι η ανάπτυξη των λιμανιών της χώρας, η ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, ο θαλάσσιος τουρισμός και η ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι προωθείται η εξυγίανση του ασφαλιστικού φορέα του ΝΑΤ, προανήγγειλε την αναμόρφωση του Νόμου 2932 του 2001 για τις θαλάσσιες συγκοινωνίες, ενώ παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ακόμη δυσλειτουργίες στο πρώην υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας λόγω του διαχωρισμού στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο ΥΠΟΙΑΝ.

Κάποιες από αυτές τις δυσλειτουργίες, σημείωσε η υπουργός, οφείλονται και στην καθυστέρηση τοποθέτησης του Γ.Γ. Ναυτιλιακής Πολιτικής.

Σημείωσε δε πως το θέμα δεν είναι η απεμπλοκή του Λιμενικού, αντιθέτως αυτήν τη στιγμή στελέχη του Λιμενικού Σώματος στελεχώνουν τη Γ.Γ. Ναυτιλιακής Πολιτικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v