Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: Σε προθάλαμο υποβάθμισης οι τιτλοποιήσεις

Με ενδεχόμενο υποβάθμισης των τιτλοποιήσεων στεγαστικών δανείων των ελληνικών τραπεζών προειδοποιεί η Fitch, θέτοντας όλες τις ελληνικές συμφωνίες κοινοπρακτικής χρηματοδότησης σε "rating watch negative".

Fitch: Σε προθάλαμο υποβάθμισης οι τιτλοποιήσεις
Με ενδεχόμενο υποβάθμισης των εκδόσεων ελληνικών τραπεζών με τιτλοποιήσεις ενυπόθηκων δανείων προειδοποιεί η Fitch, θέτοντας όλες τις ελληνικές συμφωνίες κοινοπρακτικής χρηματοδότησης σε "rating watch negative".

Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω εξέλιξη, αφορά τις εκδόσεις Byzantium Ι και ΙΙ (Ασπις Τράπεζα), Estia Ι, ΙΙ και ΙΙΙ (Τράπεζα Πειραιώς), Kion (Millennium Bank), Lithos (FB Bank), Stegasis (Attica Bank) και Themeleion I, II, III, ΙV, V και Karta 2005-1 της Eurobank.  

Πρόκειται για τιτλοποιήσεις συνολικού ύψους σχεδόν 7,5 δισ. ευρώ ενώ στη σχετική λίστα δεν αναφέρονται τιτλοποιήσεις της Εθνικής και της Alpha Bank.     

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο οίκος, η ενέργεια αυτή αντανακλά την εκτίμησή της ότι οι μη ευνοϊκές μακροοικονομικές συνθήκες, που οδήγησαν και στην υποβάθμιση της αξιολόγησης της χώρας, θα επηρεάσουν αρνητικά την απόδοση των αξιολογούμενων τιτλοποιήσεων των ελληνικών τραπεζών.

Η Fitch τονίζει ότι η κλίμακα του "κρατικού ρίσκου" που υποδηλώνεται στην αξιολόγηση της Ελλάδας δεν είναι συμβατό πλέον με τις αξιολογήσεις ΑΑΑ στις συμφωνίες κοινοπρακτικής χρηματοδότησης. 

Παράλληλα σημειώνει ότι εντός περιόδου τριών μηνών θα αποφασίσει εάν θα υποβαθμίσει τις αξιολογήσεις των τιτλοποιήσεων ή θα τις επιβεβαιώσει.  



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v