"Δεν είμαστε Ισλανδία ή Ντουμπάι"

"Δεν είμαστε η Ισλανδία του Αιγαίου, ούτε Ντουμπάι, είμαστε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλοι οι εταίροι μας λένε πως βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο", υπογράμμισε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Δεν είμαστε Ισλανδία ή Ντουμπάι
"Δεν είμαστε η Ισλανδία του Αιγαίου ούτε Ντουμπάι, είμαστε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλοι οι εταίροι μας λένε πως βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο", είπε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο συνέντευξης στους ανταποκριτές ξένου Τύπου.

"Δεν εφησυχάζουμε, δεν περιμένουμε να έρθει κάποιος να μας σώσει, εξαρτόμαστε από τις δικές μας αποφάσεις, η ένταξη στην ΟΝΕ λειτουργεί θετικά, αλλά δεν περιμένουμε πως θα είναι η λύση για τα προβλήματα που έχουμε", σημείωσε.

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να μειώσει το έλλειμμα, εκτίμησε πως οι αναταράξεις στις αγορές θα συνεχιστούν, προέβλεψε ότι το 2010 θα είναι δύσκολο έτος, αλλά οι συνθήκες θα βελτιώνονται όσο η διεθνής κοινότητα θα πείθεται πως η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πετύχει τους στόχους της και στάθηκε ιδιαίτερα στη σταθερότητα και στις υγιείς βάσεις του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει κάτι αναφορικά με τη φορολόγηση των καταθέσεων, ενώ ερωτηθείς σχετικά για το ενδεχόμενο παροχής κινήτρων για επαναπατρισμό κεφαλαίων, παρότι σημείωσε πως έχει μια γενική επιφύλαξη στα μέτρα αμνήστευσης, είπε ότι θα συζητηθεί και αυτό στον διάλογο για το φορολογικό.

"Δεν θέλουμε να στείλουμε τον λογαριασμό της κρίσης στα μικρά και μεσαία εισοδήματα", τόνισε ο υπουργός, επιρρίπτοντας ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για την πλήρη κατάρρευση των εσόδων.


Παρέμβαση Παπακωνσταντίνου στο Bloomberg

Τη διαβεβαίωση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να υπάρξει εξασφάλιση στους πολίτες και στις αγορές αναφορικά με την ελληνική οικονομία, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας πριν από λίγο ζωντανά στο κανάλι του πρακτορείου Bloomberg.

Ο υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας, ενώ διευκρίνισε ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί πακέτο βοήθειας από την Ευρώπη.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπερασπίστηκε επίσης τις ελληνικές τράπεζες τονίζοντας ότι τα θεμελιώδη μεγέθη τους είναι ισχυρά και υπενθυμίζοντας πως τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα δεν ενεπλάκησαν σε τοξικές επενδύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v