Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Ράπανου με ΟΤΟΕ

Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του προέδρου της Εθνικής Τραπέζης κ. Βασίλη Ράπανου με το προεδρείο της ΟΤΟΕ. Ο κ. Ράπανος τόνισε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων όποτε και εφόσον χρειαστεί.

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Ράπανου με ΟΤΟΕ
Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας κ. Βασίλη Ράπανου με το προεδρείο της ΟΤΟΕ με θέμα τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με τα στελέχη της ΟΤΟΕ ο κ. Ράπανος εμφανίστηκε ιδιαίτερα θετικός ως προς την έναρξη διαλόγου μεταξύ της ΟΤΟΕ και της Εθνικής, και τόνισε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων όποτε και εφόσον χρειαστεί.

Ήταν η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο μερών και αναμένεται να υπάρξουν και άλλες.

Η ΟΤΟΕ κατά τη διάρκεια της συνάντησης ζήτησε να εφαρμοστούν στο σύνολό τους από την Εθνική Τράπεζα οι κλαδικές Σ.Σ.Ε. του 2008 και του 2009, που καταρτίσθηκαν με δύο διαδοχικές αποφάσεις του ΟΜΕΔ και να σταματήσουν όλες οι δικαστικές επιθέσεις εναντίον της ΟΤΟΕ και του ΟΜΕΔ, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν σχετικά, δηλώνοντας ότι ακόμα δεν έχουν ενημερωθεί και εξέφρασαν τη βούλησή τους να αντιμετωπίσουν όλα τα ανοιχτά θέματα στα πλαίσια ενός εποικοδομητικού διαλόγου, που θα οδηγεί σε λύσεις τόσο στα θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους, όσο και στα θέματα που απαιτείται η στήριξη της οικονομίας και της ανάπτυξης, που περνάει αναγκαστικά – όπως τόνισαν – μέσα από τις Τράπεζες.

Η ΟΤΟΕ δήλωσε, ότι θεωρεί θετικές τις καλές προθέσεις της νέας Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, όπως διατυπώθηκαν, επεσήμανε όμως ότι δεν είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί τίποτα λιγότερο από μια θεσμοθετημένη, σταθερή και διαχρονική διαδικασία κατάρτισης κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, που έχει κατοχυρωθεί στην πράξη με τις δύο Διαιτητικές Αποφάσεις του ΟΜΕΔ.

Σε ό,τι αφορά στην προσπάθεια στήριξης της πραγματικής οικονομίας και της ανάπτυξης μέσα από μία νέα πολιτική λειτουργίας των τραπεζών, όπου δεν θα είναι κυρίαρχος ο στόχος της μεγιστοποίησης των κερδών, αλλά θα γίνεται ορατός στην πράξη και ο κοινωνικός τους ρόλος, με τη στήριξη των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας, η ΟΤΟΕ δήλωσε ότι θα είναι αρωγός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v