Οι τρεις επόμενοι στόχοι ελέγχου του ΥΠΟΙΟ

Νυχτερινά κέντρα, πάρκινγκ και εταιρείες παραγωγής διαφημίσεων διαδέχονται τους μεγαλογιατρούς του Κολωνακίου και παίρνουν σειρά στον προγραμματισμό ελέγχων του μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών.

Οι τρεις επόμενοι στόχοι ελέγχου του ΥΠΟΙΟ
Νυχτερινά κέντρα, πάρκινγκ και εταιρείες παραγωγής διαφημίσεων διαδέχονται τους μεγαλογιατρούς του Κολωνακίου και παίρνουν σειρά στον προγραμματισμό ελέγχων του μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών.

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών δείχνουν ότι σε σύνολο 1.600 νυχτερινών κέντρων μόλις 97 δηλώνουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 80.000 ευρώ. Η συντριπτική τους πλειοψηφία δηλώνουν εισοδήματα κάτω από 15.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα 831 νυχτερινά κέντρα δηλώνουν στην εφορία ζημίες, 361 κέντρα δηλώνουν εισόδημα έως 15.000 ευρώ, 311 δηλώνουν εισοδήματα από 15.000 έως 80.000 ευρώ και μόλις 97 κέντρα δηλώνουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 80.000 ευρώ.

Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στα πάρκινγκ με επτά στα δέκα να δηλώνουν στην εφορία, ετήσιο εισόδημα από 10.000 έως 12.000 ευρώ ενώ εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο όριο των 10.500 ευρώ δηλώνουν στην πλειονότητά τους και οι εταιρείες παραγωγής διαφημίσεων.

Πρόκειται για τους τρεις επόμενους στόχους των ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, η ηγεσία του οποίου θεωρεί την πάταξη της φοροδιαφυγής μεγάλο στοίχημα. Μάλιστα, ο νέος γραμματέας φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων Δ. Γεωργακόπουλος, μιλώντας χθες στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα» προανήγγειλε «καμπάνες» στους φοροφυγάδες , αλλά και ριζική αλλαγή της δομής των υπηρεσιών του υπουργείου καθώς « η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε ένα μηχανισμό διαλυμένο».

Η πάταξη της φοροδιαφυγής θα αποτελέσει ξεχωριστό κεφάλαιο του διαλόγου για την αναμόρφωση του φορολογικού, που ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου απέστειλε χθες στους κοινωνικούς εταίρους επιστολή – προσκλητήριο στο διάλογο (με προχθεσινή ημερομηνία) καλώντας τους να ορίζουν έως την ερχόμενη Δευτέρα, τους εκπροσώπους τους.

Οι ομάδες θα ασχοληθούν με τις αλλαγές στο εισόδημα φυσικών προσώπων, στο εισόδημα νομικών προσώπων, στη φορολογία κεφαλαίου , τους έμμεσους φόρους, τη φοροδιαφυγή, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τις off shore εταιρείες, τη φορολογία σε σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση, την είσπραξη των φορολογικών εσόδων και την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της, έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα δημοσιοποιήσει τις κατευθυντήριες γραμμές αλλαγών που θα ταυτίζονται με τις προγραμματικές της θέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v