Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκδήλωση μνήμης για τον Θ. Καρατζά

Ολοκληρώθηκε εκδήλωση για το βιβλίο «Θεόδωρος Καρατζάς: Ξανά στο Χάρτη», εις μνήμην του πρώην επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας. Στην εκδήλωση βρέθηκαν μέλη της τραπεζικής και πολιτικής κοινότητας. Τι δήλωσαν.

Εκδήλωση μνήμης για τον Θ. Καρατζά
«Το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας παραμένει ένας από τους υγιέστερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, τόνισε στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της παρουσίασης βιβλίου για τον αείμνηστο Θεόδωρο Καρατζά ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης.

Μιλώντας για τον φίλο του, Θεόδωρο Καρατζά, ο κ. Σημίτης τον χαρακτήρισε άνθρωπο στον οποίο μπορούσες να στηριχτείς, πετυχημένο και πρωτοπόρο, που συνέβαλε στον εκσυγχρονισμό του τραπεζικού συστήματος.

Προλογίζοντας την παρουσίαση του βιβλίου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Τάκης Αράπογλου, δήλωσε πως ήταν τιμή του να διαδεχτεί τον Θεόδωρο Καρατζά, τον οποίο, είπε, θα έπρεπε να ευγνωμονούμε για τρεις καίριες αποφάσεις του: τη γενναία εξυγίανση του χαρτοφυλακίου δανείων της Εθνικής, την πρόσληψη ικανότατων στελεχών από την αγορά και τις εξαγορές στη ΝΑ. Ευρώπη.

Συγκινημένος για τον φίλο του, Θεόδωρο Καρατζά, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Alpha Bank κ. Γιάννης Κωστόπουλος.

Στους ομιλητές ήταν και ο κ. Θεόδωρος Πανταλάκης, διοικητής της Αγροτικής, και ο Γιάννης Στουρνάρας, πρόεδρος του ΙΟΒΕ.

Στην εκδήλωση για το βιβλίο «Θεόδωρος Καρατζάς: Ξανά στο Χάρτη», το οποίο επιμελήθηκε ο πολιτικός επιστήμων και πρώην σύμβουλός του κ. Αντώνης Καμάρας, παρευρέθηκαν ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος, ο πρώην υπουργός Οικονομίας κ. Γιάννος Παπαντωνίου, η νέα διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, κ. Βασίλης Ράπανος και Απόστολος Ταμβακάκης, ο κ. Κώστας Λαλιώτης, ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, ο κ. Νίκος Γκαργκάνας, ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης, ο κ. Τάσος Γιαννίτσης, ο κ. Νίκος Νανόπουλος και πολλοί άλλοι.

* Η ομιλία του Ν. Καραμούζη δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v