Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι προτεραιότητες της νέας διοίκησης της ΕΕΤΤ

Το καθεστώς εγκατάστασης και λειτουργίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και η ανάπτυξη του VDSL από τον ΟΤΕ βρίσκονται στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης της ΕΕΤΤ.

Οι προτεραιότητες της νέας διοίκησης της ΕΕΤΤ
Το καθεστώς εγκατάστασης και λειτουργίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και η ανάπτυξη του VDSL από τον ΟΤΕ βρίσκονται στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομίων, στελέχη της οποίας εκτίμησαν ότι οι όποιες αλλαγές στον τρόπο ορισμού των μελών αφορούν την επόμενη θητεία, μετά το 2013.

Σύμφωνα με τον αντιπρέδρο της ΕΕΤΤ, κ. Άγγελο Συρίγο, οι παράνομες κεραίες φτάνουν τις 3.500 σε σύνολο 8.500 κεραιών, ενώ ο ίδιος αναγνώρισε την δύσκολη λόγω γραφειοκρατίας και μακρά περίοδο που απαιτεί η αδειοδότηση μιας κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

Η Επιτροπή έχει καταθέσει τις προτάσεις της και αναμένεται για το ζήτημα να αναζητηθεί λύση άμεσα.

Για το λόγο αυτό ξεκινά γύρος συναντήσεων, από την Τετάρτη, υπό το υπουργείο Υποδομών με τη συμμετοχή στελεχών της ΕΕΤΤ και με την παρουσία εκπροσώπων της ένωσης εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Οι βασικές κατευθύνσεις της ΕΕΤΤ είναι, ταχεία τοποθέτηση- ταχεία αποξήλωση, αλλά και η δυνατότητα ελέγχου της ακτινοβολίας που εκπέμπεται από τις τοποθετημένες κεραίες.

Ιδιαίτερη σημασία έχει για την Επιτροπή και το σχέδιο ανάπτυξης του VDSL από τον ΟΤΕ, καθώς όπως επισημαίνεται στόχος είναι να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι ελεύθερα προσβάσιμο και δεν θα δημιουργεί παρεμβολές στο ADSL των εταιρειών.

Σε ότι αφορά το φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξης δικτύου οπτικών ινών, ο κ.Συρίγος εκτίμησε ότι θα υπάρξει καθυστέρηση καθώς το ρυθμιστικό- νομοθετικό πλαίσιο αναμένεται να έχει κατατεθεί και εγκριθεί έως τον Σεπτέμβριο του 2010.
 
Ο κ. Συρίγος αναφέρθηκε στο έντονο ενδιαφέρον από πλευράς υπουργείου Υποδομών, προκειμένου να προχωρήσει το έργο, ωστόσο, προβληματισμό προκαλεί το ύψος της επένδυσης, το οποίο για το Δημόσιο θα ανέλθει σύμφωνα με εκτιμήσεις στα 700 εκ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v