Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνέντευξη Νανόπουλου στο "Βήμα"

Οι διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας απειλούν να εγκλωβίσουν την οικονομία σε φαύλο κύκλο στασιμότητας, δήλωσε ο κ. Ν. Νανόπουλος σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής".

Συνέντευξη Νανόπουλου στο Βήμα
Η άμεση αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας στις διεθνείς αγορές μπορεί να δώσει την αρχική ώθηση που χρειάζεται η ελληνική οικονομία για να βγει από την κρίση, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Εurobank ΕFG κ. Ν. Νανόπουλος σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής".

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας και το γεγονός ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε ύφεση τη στιγμή που οι άλλες χώρες της ευρωζώνης αρχίζουν να ανακάμπτουν απειλούν να εγκλωβίσουν την οικονομία σε φαύλο κύκλο στασιμότητας, αν όχι οπισθοδρόμησης.

Ο κ. Νανόπουλος αναγνώρισε τις υπερβολές που έχουν κάνει οι τράπεζες στο παρελθόν και οι οποίες οδήγησαν σε υπερχρέωση νοικοκυριά και επιχειρήσεις και ανέφερε ότι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις οι τράπεζες διαγράφουν τα δάνεια σε υπερχρεωμένους πελάτες.

Παράλληλα, προέβλεψε πως τα επιτόκια του ευρώ θα κινηθούν ανοδικά από το δεύτερο εξάμηνο του 2010 και το κόστος του χρήματος και τα spreads θα υποχωρήσουν αν αναβαθμιστεί η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v