Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Γ. Προβόπουλου με τραπεζίτες

Τη σταδιακή σταθεροποίηση των επισφαλειών και τις γενικότερες εξελίξεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα συζήτησαν το προεδρείο της ΕΕΤ και ο διοικητής της ΤτΕ κ. Γ. Προβόπουλος κατά τη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη.

  • της Αναστασίας Παπαιωάνου
Συνάντηση Γ. Προβόπουλου με τραπεζίτες
Τη σταδιακή σταθεροποίηση των επισφαλειών και τις γενικότερες εξελίξεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα συζήτησαν το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος κατά τη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη.

Από την πλευρά της ΕΕΤ συμμετείχαν ο πρόεδρός της κ. Τάκης Αράπογλου και οι κ. Ν. Νανόπουλος, Δ. Ματζούνης, Θ. Παντελάκης, Φιλάρετος και ο γενικός γραμματέας κ. Χρ. Γκόρτσος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τραπεζίτες παρουσίασαν στον κ. Προβόπουλο τις θέσεις τους για τα δύο νομοσχέδια (ιδιωτικό πτωχευτικό δίκαιο, ρευστότητα μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων) που προωθεί η κυβέρνηση. Καθησύχασαν τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για την πορεία των επισφαλειών, επισημαίνοντάς του ότι υπάρχουν σημάδια σταθεροποίησης και ταυτόχρονα του διατύπωσαν και επίσημα ότι μειώνουν σταδιακά τη δανειακή έκθεσή τους προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, οι διοικήσεις των μεγαλύτερων τραπεζών τόνισαν στον κ. Προβόπουλο ότι στρέφονται σταδιακά στην άντληση ρευστότητας μέσω των εκδόσεων καλυμμένων ομολογιών και απλών ομολογιακών δανείων.

---Δυσκολία

Οι τραπεζίτες υποστήριξαν πως οι ελληνικές τράπεζες είναι θωρακισμένες κεφαλαιακά και δεν παρέλειψαν να επισημάνουν ότι η κατάσταση στις αγορές μπορεί να συνεχίζει να είναι δύσκολη ωστόσο διαφαίνονται σημάδια βελτίωσης.

Αξίζει να αναφερθεί πως η συνάντηση είχε ζητηθεί από το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών πριν από περίπου 10 μέρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v