Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΑ: Τι λένε οι εργαζόμενοι για handling, άγονες

Υπέρ προτάσεων που έκανε ο πρόεδρος της MIG Α. Βγενόπουλος τάχθηκαν οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, αντιδρώντας ωστόσο, στις καταγγελίες περί ευθύνης των μελών της επιτροπής για άγονες.

ΥΠΑ: Τι λένε οι εργαζόμενοι για handling, άγονες
Υπέρ των προτάσεων που έκανε ο πρόεδρος της MIG Α. Βγενόπουλος για τη συγκρότηση ολοκληρωμένης πολιτικής στον τομέα των αερομεταφορών, αλλά και για τον τρόπο που θα πρέπει να γίνει ο διαγωνισμός για την επίγεια εξυπηρέτηση στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, τάχθηκαν οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, αντιδρώντας ωστόσο, στις καταγγελίες περί ευθύνης των μελών της επιτροπής που διεξήγαγε τον διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές.

Η ΟΣΥΠΑ αποδίδει πολιτικές ευθύνες στην ακύρωση του πρώτου διαγωνισμού για τις άγονες γραμμές, ενώ όπως σημείωσε ο πρόεδρός της Β. Αλεβιζόπουλος, δεν πρέπει η υπηρεσία να βρεθεί ανάμεσα στη διαμάχη επιχειρηματιών και κυβέρνησης.

Ο ίδιος δήλωσε ότι θα σεβαστεί το πόρισμα του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λ. Ρακιντζή και του εισαγγελέα που αναμένεται, ωστόσο, τόνισε ότι η επιτροπή ενήργησε νόμιμα.

Ιδιαίτερη σημασία για την ΟΣΥΠΑ έχει και το γεγονός ότι εκκρεμεί απόφαση του ΣτΕ σε προσφυγή της Aegean Airlines, η οποία ζητά να μην ισχύσει η ακύρωση του πρώτου διαγωνισμού για τις Άγονες Γραμμές.

Σε αυτήν την περίπτωση, όπως ανέφερε ο κ. Αλεβιζόπουλος, θα επιστρέψουμε στον αρχικό διαγωνισμό, που προέβλεπε ανάδοχο στις άγονες γραμμές για τέσσερα χρόνια.

Εξάλλου, ο κ. Αλεβιζόπουλος έκρινε δίκαιες τις προτάσεις του κ. Α. Βγενόπουλου για τον τρόπο που προωθείται ο διαγωνισμός για την επίγεια εξυπηρέτηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Όπως υποστήριξε, ο διαγωνισμός θα πρέπει να γίνει με ομαδοποίηση αεροδρομίων, προκειμένου να μην βρεθεί ο κ. Βγενόπουλος με τα λιγότερο κερδοφόρα αεροδρόμια και τα «φιλέτα» δοθούν σε άλλους.

Σημειώνεται, ότι η Olympic είναι υποχρεωμένη βάσει σύμβασης να κατεβαίνει σε όλους τους διαγωνισμούς, ενώ οι υπόλοιπες ιδιωτικές εταιρίες έχουν δικαίωμα να επιλέξουν σε ποιους διαγωνισμούς θα κατεβαίνουν.

Αντιπροσωπεία της ΟΣΥΠΑ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Α. Βγενόπουλο τις προτάσεις για την πολιτική στις αερομεταφορές και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα πρέπει άμεσα να συγκροτηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης του τομέα αυτού.

Η ΟΣΥΠΑ σημειώνεται, ότι έχει προκηρύξει για την Παρασκευή 27/11 στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, ζητώντας μεταξύ άλλων, να μην επιβαρυνθεί η υπηρεσία με το κόστος της μετάταξης πιλότων και τεχνικών της παλαιάς Ολυμπιακής και το οποίο κόστος εκτιμούν ότι θα ανέλθει στα 90 εκατ. ευρώ.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν, ότι δεν θα πρέπει να επιβαρυνθεί η ΥΠΑ με υπαλλήλους, οι οποίοι ουσιαστικά δεν θα δουλεύουν, γιατί δεν θα έχουν αντικείμενο εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v