"Ανοιχτός" ο προϋπολογισμός του 2010

Ανοιχτό το ενδεχόμενο τροποποιήσεων στον προϋπολογισμό του 2010 στη διάρκεια του έτους, χωρίς να μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο λήψης έκτακτων μέτρων, άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ανοιχτός ο προϋπολογισμός του 2010
Ανοιχτό το ενδεχόμενο τροποποιήσεων στον προϋπολογισμό του 2010 στη διάρκεια του έτους, χωρίς να μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο λήψης έκτακτων μέτρων, άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού, όπου προανήγγειλε την εγκατάσταση ταμειακών μηχανών στο σύνολο της αγοράς.

Παράλληλα, ο υπουργός παρέπεμψε στις αρχές του επομένου έτους με την κατάθεση του νομοσχεδίου για την εισοδηματική πολιτική, προκειμένου να αποκρυσταλλωθεί, ποιους δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους τελικά «αγγίζει» το πλαφόν των 2.000 ευρώ.

«Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα. Όταν έλθει η στιγμή θα πούμε τι ακριβώς περιλαμβάνεται στα 2.000 ευρώ. Το τι ακριβώς θα προσμετρηθεί, θα υπακούει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο αναθεώρησης του προϋπολογισμού, ο υπουργός είπε ότι στο δρόμο μπορεί να χρειαστεί να τροποποιηθεί και πρόσθεσε ότι σε μια ευμετάβλητη οικονομική συγκυρία, εάν χρειαστεί κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού, θα γίνει.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης έκτακτων μέτρων, τόνισε «δεν υπάρχει πρόθεση της κυβέρνησης για αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης αλλά «δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς κάθε στοιχείο».

Τέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου ερωτήθη και για το ενδεχόμενο αύξησης των αντικειμενικών αξιών και είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία σχετική απόφαση, αλλά οι αντικειμενικές αξίες αυξάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v