Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απονομή βραβείων επιχειρηματικότητας "Κούρος '09"

Απονεμήθηκαν σήμερα Πεμπτη 19/11, τα Βραβεία Κούρος 2009 που αθλοθετεί για δέκατη Πέμπτη χρόνια η Λέσχη Επιχειρηματικότητας.

Απονομή βραβείων επιχειρηματικότητας Κούρος 09
Απονεμήθηκαν σήμερα Πεμπτη 19/11, τα Βραβεία Κούρος 2009 που αθλοθετεί για δέκατη Πέμπτη χρόνια η Λέσχη Επιχειρηματικότητας.

Τα βραβεία Κούρος 2009 επέδωσαν, σε επίσημη τελετή που έγινε στο Ξενοδοχείο Ιntercontinental ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, το βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς και τα βραβεία Ανάπτυξης & Καινοτομίας και Επίδοσης στο Διεθνή Οικονομικό στίβο η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη.

Μεγάλοι Χορηγοί της εκδήλωσης αυτής ήταν η DIAGEO Hellas, η ΟΤΕplus και η Εurobank EFG.

Όπως είναι πλέον γνωστό, για την επιλογή των βραβευμένων προηγείται διεύρυνση από το σωματείο που στηρίζεται σε μια σειρά από κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι και στη συνέχεια καταρτίζεται κατάλογος (short list) τεσσάρων υποψηφίων για κάθε βραβείο. Οι υποψηφιότητες αυτές, μέσω προσωπικών συνεντεύξεων που διεξήγαγε το ALBA Graduate Business School, τέθηκαν στην κρίση δείγματος 85 κριτών που αποτελείτο από μέλη της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, άλλους επιχειρηματίες και δημοσιογράφους του οικονομικού τύπου. Τα αποτελέσματα της επιλογής των κριτών επικυρώνονται από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το βραβείο Κούρος 2009 απονεμήθηκαν στους εξής:

* Το βραβείο Ανάπτυξης & Καινοτομίας στους κκ Ιωάννη Μαρκαφέκα Πρόεδρο, Κωσταντίνο Μαρλαφέκα Αντιπρόεδρο και Πλάτωνα Μαρλαφέκα, Εντεταλμένο Σύμβουλο της ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ.

* Το βραβείο Επίδοσης στο Διεθνή Οικονομικό στίβο στην κυρία Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρο & Διευθύνουσα Σύμβουλο της NAVIOS MARITIME HOLDINGS.

* Το βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου, στον κ. Δημήτρη Τσουκαλά, Πρόεδρο Κοινότητας Ανάβρας Μαγνησίας..

1. Το βραβείο “GREEN DREAMS”- “Πράσινη επιχειρηματικότητα” που επιδιώκει την ανάπτυξη καινοτομικής περιβαλλοντικής επιχειρηματικότητας δίνοντας την ευκαιρία σε οποιονδήποτε ανεξαρτήτως ηλικίας, να συνδυάζει φαντασία και πρακτικό πνεύμα και να δημιουργήσει έξυπνες επιχειρηματικές ιδέες που θα βοηθήσουν και το περιβάλλον. Για εφέτος βραβεύεται ο ΔΡ. Μιχάλης Αρβανίτης για την εφαρμογή πλήρους συστήματος βελτιστοποίησης της απόδοσης ανεμογεννητριών, που στηρίζεται σε χρήση νέων γεωμετριών και αλγορίθμων πλέγματος. Το προιόν ανάλογα με το αιολικό πάρκο, μπορεί να αυξήσει την ισχύ των ανεμογεννητριών από 5% έως 25%, σύμφωνα τόσο με πειραματικές διατάξεις όσο και με την εφαρμογή που έχει γίνει σε μικρής κλίμακας σύστημα.

2. Το βραβείο “Στέλιος Χατζηιωάννου για το Επιχειρηματικό Ξεκίνημα της Χρονιάς”. Ήταν ιδέα του μέλους κ. Στέλιου Χατζηιωάννου, ο οποίος και το χορηγεί εξ ολοκλήρου. Με το βραβείο αυτό η λέσχη και ο κ. Χατζηιωάννου υποστηρίζουν έμπρακτα την καινοτόμο και δυναμική επιχειρηματικότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v