Σαρωτικοί έλεγχοι στους γιατρούς του Κολωνακίου!

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών μπαίνουν οι γιατροί του Κολωνακίου και οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ξεκινούν ήδη σαρωτικούς ελέγχους στην εν λόγω επαγγελματική κατηγορία.

Σαρωτικοί έλεγχοι στους γιατρούς του Κολωνακίου!
Στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών μπαίνουν οι γιατροί του Κολωνακίου και οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ξεκινούν ήδη σαρωτικούς ελέγχους στην εν λόγω επαγγελματική κατηγορία, μετά τα απίθανα ευρήματα από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, τα οποία ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών, μεταξύ των 150 ιδιωτών γιατρών με ιατρείο στο Κολωνάκι 30 γιατροί δηλώνουν ετήσια καθαρά εισοδήματα χαμηλότερα των 10.000 ευρώ.

Άλλοι 30 περίπου δηλώνουν καθαρά εισοδήματα από 10.000 έως 20.000 ευρώ και μόλις 33 άτομα δηλώνουν εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ.

"Εάν πιστέψει κανείς αυτά τα στοιχεία, τα μηνιαία εισοδήματα των εν λόγω γιατρών είναι στο ύψος του κατώτερου μισθού", είπε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και ανακοίνωσε συστηματικούς ελέγχους με πλήρεις διασταυρώσεις εισοδημάτων, περιουσίας, πόθεν έσχες και όποια δυνατότητα παρέχεται από τη φορολογική νομοθεσία.

Ο υπουργός μάλιστα δεν απέκλεισε τη δημοσιοποίηση των ονομάτων μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων.

Συνολικά, από τους 151 γιατρούς του Κολωνακίου οι 106 δηλώνουν εισοδήματα χαμηλότερα από 38.947 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, θα ακολουθήσουν συστηματικοί έλεγχοι σε αντίστοιχες ομάδες όπου υπάρχει η αίσθηση φοροδιαφυγής. "Δεν γίνεται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να είναι τα συνήθη φορολογικά υποζύγια, υπάρχει προκλητικός πλούτος που φοροδιαφεύγει, δεν θα το επιτρέψουμε".

Όπως έγινε γνωστό, σε 10 μέρες ξεκινά ο διάλογος για την αναμόρφωση του φορολογικού με βασική κατεύθυνση την καταγραφή όλων των στοιχείων εισοδήματος, περιουσίας και δαπανών διαβίωσης στη δήλωση, ώστε να γίνονται εκτεταμένες διασταυρώσεις.


Στο -1,3% η ανάπτυξη το 2009

Στο -1,3% από -1,5% αναθεωρεί το οικονομικό επιτελείο την πρόβλεψη για τον ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ το 2009.

Όπως τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου σε δήλωσή του "ο ρυθμός ανάπτυξης του 2009 που προβλέπεται στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού είναι στο -1,3%".


* Οι αναλυτικοί πίνακες με τα δηλωθέντα εισοδήματα των γιατρών του Κολωνακίου δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v