Αναθεωρείται το πλαίσιο για τις offshore

Αυστηρότερη αναθεώρηση του υφιστάμενου πλαισίου για τις offshore εταιρίες προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Αναθεωρείται το πλαίσιο για τις offshore
Αυστηρότερη αναθεώρηση του υφιστάμενου πλαισίου για τις offshore εταιρίες προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου με θέμα το "Ξέπλυμα του μαύρου χρήματος".

Ο υφυπουργός ανέφερε, επίσης, ότι προωθείται δέσμη μέτρων για την ενίσχυση της επιτροπής καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, για τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας της, την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού και για την ενίσχυση με τεχνικά μέσα.

Παράλληλα, προωθείται η πλήρης ποινικοποίηση του αδικήματος της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, ενώ η Αρχή θα παραμείνει υπό την εποπτεία του υπουργείου Οικονομικών. "Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε όλες τις νοσηρές συμπεριφορές", είπε ο υφυπουργός και χαρακτήρισε τη φοροδιαφυγή "γάγγραινα που απειλεί την οικονομία".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v