Στα 2,5 δισ. η "μαύρη τρύπα" του Ασφαλιστικού

Σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης του Ασφαλιστικού συστήματος διαπίστωσαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Γ. Παπακωνσταντίνου και Α. Λοβέρδος, προσδιορίζοντας τις πρόσθετες ανάγκες μόνο για φέτος στα 2,5 δισ. ευρώ.

Στα 2,5 δισ. η μαύρη τρύπα του Ασφαλιστικού
Σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης του Ασφαλιστικού συστήματος διαπίστωσαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρ. Λοβέρδος, προσδιορίζοντας τις πρόσθετες ανάγκες του συστήματος μόνο για φέτος στα 2,5 δισ. ευρώ.

"Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν όσοι προέβλεπαν ότι θα άνοιγε η μαύρη τρύπα του Ασφαλιστικού το 2009" είπε ο κ. Λοβέρδος, σημειώνοντας ότι για την κάλυψη των αναγκών των ασφαλιστικών ταμείων απαιτούνται φέτος επιπλέον 2,5 δισ. ευρώ.

"Χρειάζονται πολιτικές αντιμετώπισης του Ασφαλιστικού",  συμπλήρωσε ο υπουργός, ανακοινώνοντας ότι θα καλέσει τους κοινωνικούς εταίρους για να συζητηθεί το θέμα της χρηματοδότησης.

Το ζήτημα έφερε στην επιφάνεια την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών, μετά τις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του Ecofin και τις έντονες συστάσεις προς την Ελλάδα για την εκτίναξη του ελλείμματος.

Σύμφωνα με πρωινό δημοσίευμα του euro2day με τίτλο "Εργασιακό - Ασφαλιστικό ανοίγει η κυβέρνηση", η Κομισιόν έδωσε στον υπουργό δύο εκθέσεις με προτάσεις-σοκ για το εργασιακό και το Ασφαλιστικό, στο πλαίσιο των διαρθρωτικών μέτρων που καλείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v