ΔΝΕ: Ζητά άμεσα συναντήσεις με Κατσέλη, Ανωμερίτη

Συναντήσεις με την υπουργό Οικονομίας, Ναυτιλίας και Ανταγωνιστικότητας Λούκα Κατσέλη, αλλά και τον νέο CEO του ΟΛΠ, Γιώργο Ανωμερίτη ζητά η Διεθνής Ναυτική Ένωση.

ΔΝΕ: Ζητά άμεσα συναντήσεις με Κατσέλη, Ανωμερίτη
Συναντήσεις με την υπουργό Οικονομίας, Ναυτιλίας και Ανταγωνιστικότητας Λούκα Κατσέλη, αλλά και τον νέο CEO του ΟΛΠ, Γιώργο Ανωμερίτη ζητά η Διεθνής Ναυτική Ένωση.  

Στην ατζέντα των συναντήσεων, τα επισωρευμένα εκ των απεργιών προβλήματα του λιμανιού, τα οποία απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις και ορθολογικές λύσεις.

Από το περιεχόμενο των συναντήσεων αυτών, τονίζει η ΔΝΕ, ως και από τις διαβεβαιώσεις ή μη, οι οποίες θα δοθούν, θα κριθούν πολλά για το μέλλον του λιμένα Πειραιά.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

"Το Προεδρείο της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης μετά την λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον λιμένα Πειραιώς, κάτω από την πίεση των Ναυτιλιακών Εταιρειών (principals) –που τα Μέλη μας νομίμως εκπροσωπούν-, και οι οποίες θέλουν να γνωρίζουν σε ποιό ακριβώς εργασιακό περιβάλλον του λιμένα Πειραιώς θα επιχειρούν από τούδε και στο εξής, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα επαναπροσδιορίσουν και σε ποίο βαθμό τις προσεγγίσεις των πλοίων τους, έχει ζητήσει άμεση συνάντηση αφ’ ενός μεν με την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κα Λ. Κατσέλη, αφ’ ετέρου δε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ.ΑΕ κ. Γ. Ανωμερίτη.

Από το περιεχόμενο των συναντήσεων αυτών, ως και από τις διαβεβαιώσεις ή μη, οι οποίες θα δοθούν από τις ως άνω καθ’ ύλην αρμόδιες Ηγεσίες, θα κριθούν πολλά για το μέλλον του λιμένα Πειραιά.

Για το συγκεκριμένο θέμα με τις υπ’ αριθ. 696/12-10-09, 769/11-11-09 και 770/11-11-09 επιστολές της Ενώσεώς μας, οι οποίες παρατίθενται κατωτέρω, έχει υποβληθεί αίτημα συνάντησης με την κα Λ. Κατσέλη και με τον κ. Γ. Ανωμερίτη το οποίο και εκκρεμεί, όσο δε καθυστερεί, αποβαίνει σε βάρος της επιλογής από τους principals του Πειραιά ως λιμένα τακτικών προσεγγίσεων των πλοίων τους προς μεταφορά φορτίων.

Επιστολές προς κα Λ. Κατσέλη

α. Κυρία Υπουργέ,

Η Διοίκηση της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως, οι Επιχειρήσεις – Μέλη της οποίας δραστηριοποιούνται στο εμπορικό τμήμα του λιμένος Πειραιώς και αποτελούν το 100% των απασχολουμένων στον τομέα αυτόν (ΣΕΜΠΟ), παρακαλεί όπως δεχθείτε το Προεδρείο αυτής προκειμένου να σας ενημερώσει σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΜΥΛΕ και των Λιμενεργατών, οι οποίες έχουν επιφέρει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις, σημαντική απώλεια θέσεων εργασίας, απαξίωση του λιμένος Πειραιώς, με συνέπεια και πέραν αυτών να πλήττεται ένα μεγάλο μέρος παράπλευρων Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων και η Εθνική Οικονομία γενικότερα.

β. Κυρία Υπουργέ,

Με την ανωτέρω σχετική επιστολή μας η Διοίκηση της Ενώσεώς μας, σας παρακάλεσε να δεχθείτε το Προεδρείο αυτής, προκειμένου να σας ενημερώσει σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον λιμένα Πειραιώς, το αίτημά μας όμως μέχρι σήμερα δεν ικανοποιήθηκε.

Κυρία Υπουργέ θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Διεθνής Ναυτική Ένωση, εκπροσωπεί σήμερα το σύνολο σχεδόν των Ναυτιλιακών Πρακτορείων Διεθνών Τακτικών Γραμμών ως και Κρουαζιεροπλοίων που δραστηριοποιούνται στο λιμένα Πειραιώς και συνεισφέρουν στα οργανικά έσοδα του ΟΛΠ.ΑΕ, σε ποσοστό άνω των 70%.

Με την διαχρονική και έντονη παρουσία της τόσο στο εμπορικό όσο και στο τουριστικό τμήμα του λιμένος, και με την αποτελεσματική δυναμική που έχει αναπτυχθεί από τα Μέλη της, η Ένωσή μας απετέλεσε τον βασικό παράγοντα επίτευξης της αλματώδους ανόδου τόσο της εμπορευματικής όσο και της τουριστικής κίνησης του λιμένος Πειραιώς, της αύξησης της παραγωγικότητος αυτού, της προσέλκυσης νέων φορτίων, της εκτέλεσης σημαντικών επενδύσεων παραγωγικού και κοινωνικού έργου, καθώς και της ανάδειξής του μεταξύ των πρώτων λιμένων της Μεσογείου. Επιτεύγματα τα οποία την τελευταία τριετία εδέχθησαν σοβαρά πλήγματα εξ αιτίας των αλλεπάλληλων απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων για τους γνωστούς λόγους.

Κυρία Υπουργέ, ως βασικοί Χρήστες του εμπορικού τμήματος του λιμένα Πειραιά που επλήγησαν βαρύτατα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, και ως νόμιμοι εκπρόσωποι των Ναυτιλιακών Εταιρειών πλοίων διεθνών τακτικών γραμμών που προγραμματίζουν και εκτελούν τις προσεγγίσεις των πλοίων τους στους ανά τον κόσμο λιμένες, παρακαλούμε όπως δεχθείτε το ταχύτερο δυνατό σε εθιμοτυπική αλλά και ουσιαστική συνάντηση το Προεδρείο της Ενώσεώς μας, προς συζήτηση για τα επισωρευμένα εκ των απεργιών προβλήματα του λιμανιού, τα οποία απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις και ορθολογικές λύσεις.

Επιστολή προς κ. Γ. Ανωμερίτη

Κύριε Πρόεδρε,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως και εμείς προσωπικώς, εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας για την επιτυχή επιλογή ενός καταξιωμένου ατόμου στο χώρο της Ναυτιλίας με υψηλές προδιαγραφές τεχνοκρατικού γνωστικού αντικειμένου και ιδιαιτέρων εγνωσμένων διοικητικών ικανοτήτων για την θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΠ.ΑΕ. Σας ευχόμεθα καλή δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο πράγματι έργο σας και ευόδωση των προσπαθειών σας ιδιαίτερα στη παρούσα κρίσιμη φάση για την εξελιγκτική πορεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, εν μέσω των γνωστών εγγενών δυσχερειών.

Η Διεθνής Ναυτική Ένωση εκπροσωπεί σήμερα το σύνολο σχεδόν των Ναυτιλιακών Πρακτορείων Διεθνών Τακτικών Γραμμών ως και Κρουαζιεροπλοίων που δραστηριοποιούνται στο λιμένα Πειραιώς και συνεισφέρουν στα οργανικά έσοδα του ΟΛΠ.ΑΕ, σε ποσοστό άνω των 70%. Με την διαχρονική και έντονη παρουσία της τόσο στο εμπορικό όσο και στο τουριστικό τμήμα του λιμένος, και με την αποτελεσματική δυναμική που έχει αναπτυχθεί από τα Μέλη της, η Ένωσή μας απετέλεσε τον βασικό παράγοντα επίτευξης της αλματώδους ανόδου τόσο της εμπορευματικής όσο και της τουριστικής κίνησης του λιμένος Πειραιώς, της αύξησης της παραγωγικότητος αυτού, της προσέλκυσης νέων φορτίων, της εκτέλεσης σημαντικών επενδύσεων παραγωγικού και κοινωνικού έργου, καθώς και της ανάδειξής του μεταξύ των πρώτων λιμένων της Μεσογείου. Επιτεύγματα τα οποία την τελευταία τριετία εδέχθησαν σοβαρά πλήγματα εξ αιτίας των αλλεπάλληλων απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων για τους γνωστούς λόγους.

Κύριε Πρόεδρε, το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως καθώς και όλα τα Μέλη μας με την μακρόχρονη και πολύτιμη εμπειρία τους και με τις εξειδικευμένες γνώσεις τους στον νευραλγικό χώρο της Ναυτιλίας, θα είναι αρωγοί προς υποβοήθηση του έργου σας, παρέχοντας όσα εξειδικευμένα στοιχεία, γνώσεις και εμπειρία κριθούν προς τούτο από εσάς αναγκαία, με στόχο πάντοτε την βελτίωση και την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών του λιμένα Πειραιά, την αύξηση της παραγωγικότητος και ανταγωνιστικότητος αυτού, την προσέλκυση νέων Εταιρειών και φορτίων προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και ανάδειξης αυτού ως πρώτου λιμένα της Μεσογείου και ως λιμένα με διεθνείς προδιαγραφές.

Κύριε Πρόεδρε, ως βασικοί Χρήστες του εμπορικού τμήματος του λιμένα Πειραιά που επλήγησαν βαρύτατα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, και ως νόμιμοι εκπρόσωποι των Ναυτιλιακών Εταιρειών πλοίων διεθνών τακτικών γραμμών που προγραμματίζουν και εκτελούν τις προσεγγίσεις των πλοίων τους στους ανά τον κόσμο λιμένες, παρακαλούμε όπως δεχθείτε το ταχύτερο δυνατό σε εθιμοτυπική αλλά και ουσιαστική συνάντηση το Προεδρείο της Ενώσεώς μας, προς συζήτηση για τα επισωρευμένα εκ των απεργιών προβλήματα του λιμανιού, τα οποία απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις και ορθολογικές λύσεις".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v