Συνάντηση Γ. Ανωμερίτη με συνδικάτα

Ακέραιες θα διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους  της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Ελλάδος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης. Αναστολή της απεργίας αποφάσισε η ΟΜΥΛΕ.

Συνάντηση Γ. Ανωμερίτη με συνδικάτα
Ακέραιες θα διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Ελλάδος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Αναλυτικά με την ανάληψη των καθηκόντων του ως Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΛΠ ΑΕ, ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

"Συγκάλεσα αμέσως μετά την εκλογή μου σε συσκέψεις διαλόγου

Τους εκπροσώπους της Εταιρείας "Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Α.Ε" (ΣΕΠ) προς τους οποίους τέθηκαν ζητήματα της Σύμβασης Παραχώρησης, τα οποία ιδιαίτερα μετά τη διαδικασία έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πρέπει να συζητηθούν. Είναι αυτονόητο ότι τα αποτελέσματα του διαλόγου δεν θα μεταβάλλουν την ημερομηνία έναρξης της παραχώρησης.

Ετέθη επίσης το θέμα της συμμετοχής εκπροσώπου του ΟΛΠ στο ΔΣ της ΣΕΠ ΑΕ, το οποίο έγινε αποδεκτό, καθώς και τα θέματα των εργαζομένων και τιμολόγησης. Η ηγεσία της ΣΕΠ ΑΕ διαβεβαίωσε ότι όλοι οι νέοι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν θα είναι Έλληνες πολίτες, ενώ για το θέμα του τρόπου τιμολόγησης θα υπάρξει συνεννόηση.

Τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) τους οποίους διαβεβαίωσα ότι το εργασιακό καθεστώς τους θα είναι αποκλειστικά θέμα ΟΛΠ ΑΕ και ότι κατά τη διάρκεια του διαλόγου για επιμέρους θέματα: α. Θα διατηρηθούν ακέραιες όλες οι θέσεις εργασίας, β. θα διατηρηθούν οι ισχύοντες οικονομικοί όροι εργασίας, γ. θα επανεξετασθεί θετικότερα το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και δ. στη νέα συλλογική σύμβαση του 2010 θα συμπεριληφθούν θετικά σειρά επιμέρους κλαδικών αιτημάτων, τα οποία έχουν υποβληθεί.

Ο κ. Γ. Ανωμερίτης διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι η νέα διοίκηση είναι διοίκηση διαλόγου και ζήτησε από τα συνδικάτα τον ορισμό διαπραγματευτών εντός της εβδομάδας.

Ο ΟΛΠ ΑΕ είναι μια σημαντική αναπτυξιακή εταιρεία για τα συμφέροντα της ελληνικής ναυτιλίας, των χρηστών των χερσαίων και θαλασσίων μεταφορών και εμπορικών δραστηριοτήτων, των συμφερόντων του Πειραιά και των γύρω Δήμων, των πελατών του, φορέων και πολιτών, και φυσικά της συνολικής εθνικής οικονομίας.

Ο ΟΛΠ ΑΕ σε μια δύσκολη διεθνή και εσωτερική οικονομική συγκυρία, στα πλαίσια και μιας ενιαίας εθνικής λιμενικής πολιτικής μπορεί να δημιουργήσει πρόσθετο εθνικό εισόδημα και νέες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας στην ανόρθωση της πορείας της ελληνικής οικονομίας. Για την επίτευξη όλων αυτών απαιτείται εταιρικός διάλογος και συνεννόηση, σεβασμός στους χρήστες και τους πολίτες και φυσικά πλήρης ικανοποίηση των συμφερόντων των εργαζομένων και μετόχων. Στην προσπάθεια αυτή οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε με ανοιχτό διάλογο και ανοιχτά λιμάνια." 

***Ανεστάλη η απεργία στο λιμάνι

Αργά το βράδυ της Τρίτης, ΟΜΥΛΕ και Ενωση Λιμενεργατών, μετά και τις διαβεβαιώσεις του κ. Ανωμερίτη, αποφάσισαν τελικά να αναστήλουν την απεργιακή τους κινητοποίηση.

Στην ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ, αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:

"Τα ΔΣ της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών συναντήθηκαν σήμερα με τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΛΠ ΑΕ κ. Ανωμερίτη, ο οποίος δεσμεύτηκε προς την ΟΜΥΛΕ να αρχίσουν άμεσα ουσιαστικές διαπραγματεύσεις:

• Μεταξύ ΟΜΥΛΕ & Ένωσης Λιμενεργατών και ΟΛΠ για την πλήρη διατήρηση των θέσεων εργασίας στο διηνεκές καθώς και των εργασιακών δικαιωμάτων.
• Μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ για το θέμα της Σύμβασης Παραχώρησης, όπου η ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατών θα υποβάλλουν συγκεκριμένες προτάσεις.
• Μεταξύ Κυβέρνησης και ΣΕΠ για το πλαίσιο των φορολογικών ρυθμίσεων.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις τα ΔΣ της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών με αίσθημα ευθύνης προς τους εργαζόμενους και το κοινωνικό σύνολο, σε συνεδρίασή τους την Τρίτη 10/11/2009

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ

Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων από 11/11/2009.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά δεν σταματάει τους αγώνες των εργαζομένων γιατί δεν ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση, όσο σκληρές κι αν είναι οι δικαστικές αποφάσεις.

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα των λιμανιών είναι όρθιο μετά από αγώνες 3 χρόνων και με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΣΥΝΕΠΕΙΑ συνεχίζουμε τον αγώνα."

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v