Παράνομη κρίθηκε η απεργία των λιμενεργατών

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία των εργαζομένων στον ΟΛΠ από το Μονομελές Πρωτοδικείο του Πειραιά. "Ουδέν σχόλιο" από την ΟΜΥΛΕ.

Παράνομη κρίθηκε η απεργία των λιμενεργατών
Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία των εργαζομένων στον ΟΛΠ από το Μονομελές Πρωτοδικείο του Πειραιά, μεταδίδει το ΑΠΕ. 

Παράλληλα, οι εξελίξεις στην απεργία των λιμενεργατών εξετάστηκαν στη συνάντηση των κ. Θ. Πάγκαλου και Χ. Παμπούκη με τον Κινέζο πρέσβη.

Το euro2day.gr επικοινώνησε πριν από λίγο με τη διοίκηση της ΟΜΥΛΕ, η οποία απέφυγε να σχολιάσει την απόφαση. Στελέχη της διοίκησης περιορίστηκαν απλώς να δηλώσουν ότι θα εξετάσουν την απόφαση με τους δικηγόρους τους, ενώ δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να προβούν σε ανακοινώσεις αμέσως μετά.

Εν τω μεταξύ, σχολιάζοντας την απόφαση του Πρωτοδικείου, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, δήλωσε:

"Μετά την προσφυγή του ΕΒΕΑ και των επιμελητηρίων της χώρας, η Δικαιοσύνη έκρινε. Η σημερινή δικαστική απόφαση δεν αφήνει πλέον κανένα περιθώριο στους εργαζομένους στο λιμάνι του Πειραιά να συνεχίσουν τις απεργιακές τους, με οποιαδήποτε μορφή, κινητοποιήσεις. Πρέπει να σεβαστούν τη νομιμότητα και, επιτέλους, να σταματήσουν έναν συντεχνιακό αγώνα που αποβαίνει σε βάρος της ελληνικής οικονομίας και εν κατακλείδι ολόκληρης της κοινωνίας. Σε αντίθετη περίπτωση, η κυβέρνηση οφείλει με κάθε τρόπο να επιβάλει τη νομιμότητα και να αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας".


Σημειώνεται ότι καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ αναλαμβάνει σήμερα ο κ. Γ. Ανωμερίτης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γ. Πεταλωτής, απέκλεισε για άλλη μία φορά το ενδεχόμενο επιστράτευσης των εργαζομένων. Κληθείς να σχολιάσει τη δικαστική τροπή που έχει πάρει το ζήτημα, ο κ. Πεταλωτής τόνισε πως "γνωρίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα στην αγορά και προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον, που είναι η δυναμική της αγοράς, και τα εργασιακά ζητήματα, το όλο ζήτημα ήδη αντιμετωπίζεται και παίρνει μια νέα δυναμική και με τον ορισμό, σήμερα, του κ. Ανωμερίτη ως διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ, ώστε να προωθηθεί ο διάλογος με τους εργαζομένους και να εξηγηθεί ότι πρέπει να λήξει η απεργία".

Σε ερώτηση για το αν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Θ. Πάγκαλος, έχει ειδικό ρόλο επί του θέματος, ο κ. Πεταλωτής απάντησε ότι οι ρόλοι είναι συγκεκριμένοι και διακριτοί και πρόσθεσε πως "στον ΟΛΠ πηγαίνει ο κ. Ανωμερίτης, την ευθύνη για την πολιτική της Ναυτιλίας την ασκεί η κ. Κατσέλη και ο κ. Πάγκαλος είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και έχει έναν συγκεκριμένο ρόλο, όπου υπάρχουν ζητήματα να παρεμβαίνει".

Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ με ανακοίνωση καταδικάζει απερίφραστα τις προσπάθειες ποινικοποίησης της Συνδικαλιστικής δράσης και την εμπλοκή των Δικαστηρίων στους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Είμαστε ριζικά αντίθετοι στις προσφυγές και στην απόφαση του Δικαστηρίου να κήρυξη παράνομη την απεργία της ΟΜΥΛΕ, υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v