Επιστολή Συνδέσμου Εξαγωγών στη Λούκα Κατσέλη

Τις έντονες ανησυχίες του για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των λιμενεργατών εκφράζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων με επιστολή του στην υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λ. Κατσέλη.

Επιστολή Συνδέσμου Εξαγωγών στη Λούκα Κατσέλη
Τις έντονες ανησυχίες του για τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των λιμενεργατών εκφράζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων με επιστολή του στην υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λ. Κατσέλη.

Ειδικότερα στην επιστολή αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων εκφράζει τις έντονες ανησυχίες του για τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των λιμενεργατών, οι οποίες σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας, είναι βέβαιο ότι θα πλήξουν ανεπανόρθωτα την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, το κόστος των απεργιακών αυτών κινητοποιήσεων θα είναι πολλαπλό, εάν λάβουμε υπόψη μας την αδυναμία παραλαβής πρώτων και βοηθητικών υλών για την παραγωγή των προς εξαγωγή προϊόντων, το αυξημένο κόστος μεταφοράς, την αδυναμία αποστολής αυτών στους πελάτες του εξωτερικού, την απώλεια ξένων πελατών και αγορών, οι οποίες είναι δύσκολο να ξανακερδηθούν.

Θέλουμε να πιστεύουμε κυρία Υπουργέ, ότι οι καλές προθέσεις και προσπάθειες της νέας Κυβέρνησης και υμών προσωπικά, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστκότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και τις οποίες σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος χαιρέτισε με ιδιαίτερη ικανοποίηση, θα βρούν την ανάλογη ανταπόκριση, ώστε να οδηγηθούμε σύντομα σε μια οριστική λύση του μεγάλου αυτού προβλήματος που ταλανίζει επί δύο σχεδόν χρόνια το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων, με απόβλεπτες συνέπειες για την εθνική οικονομία.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v