Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενημέρωση της ΔΟΕ για το διάλογο στα εργασιακά

Μετά τη συνάντηση χθες 4/11 μεταξύ του Υπουργού Εργασίας και της ΟΤΟΕ, ενημερώθηκε η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας για την έναρξη νέου γύρου διαβουλεύσεων την επόμενη εβδομάδα με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Ενημέρωση της ΔΟΕ για το διάλογο στα εργασιακά
Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες 4-11-2009 μεταξύ του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδου και της Διοίκησης της Ο.Τ.Ο.Ε., ενημερώθηκε η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (Δ.Ο.Ε.), που εδρεύει στη Γενεύη για την έναρξη νέου γύρου διαβουλεύσεων την επόμενη εβδομάδα με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Επίσης ο Υπουργός Εργασίας ανέφερε τα εξής: "Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε την σοβαρότητα της πρωτοβουλίας που ξεκίνησε σήμερα, απώτερος στόχος της οποίας είναι η επίτευξη αμοιβαία αποδεκτών λύσεων επωφελεία όλων των μερών. Ολοκληρώνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι αποτελεί πάγια δέσμευση της Ελληνικής Κυβέρνησης να κρατά ενήμερη την Επιτροπή για όλες τις εξελίξεις της Υπόθεσης".

---Η επιστολή προς τη ΔΟΕ

Προς την κα Cleopatra DumbiaHenry Δ/ντρια Τμήματος Διεθνών Κανόνων Εργασίας της ΔΟΕ

Θέμα: Καταγγελία ΟΤΟΕ ενώπιον της Επιτροπής για τη συνδικαλιστική ελευθερία (Cas 2502)

Κυρία Διευθύντρια,

Σχετικά με την ενδεχόμενη συζήτηση στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2009 ενώπιον της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την Εφαρμογή των Συμβάσεων και Συστάσεων της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, της Υπόθεσης 2502, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι πολιτική θέση της νέας ελληνικής κυβέρνησης, που ανέλαβε τα καθήκοντά της στις 7 Οκτωβρίου 2009, είναι η αποδοχή των θέσεων της ΟΤΟΕ, δεδομένου ότι κατά την ψήφιση των Ν. 3371/2005, Ν. 3455/2006, Ν. 3522/2006, Ν. 3554/2007 και Ν. 3620/2007, το κυβερνόν σήμερα κόμμα, τότε ως αξιωματική αντιπολίτευση, είχε καταψηφίσει τις σχετικές διατάξεις.

Συνεπώς, καθίσταται προφανές μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (4/11/09) ανάμεσα στους εκπροσώπους της ΟΤΟΕ και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ότι ήδη ξεκίνησε νέος κύκλος διαβουλεύσεων με σκοπό τη συνολική διευθέτηση του θέματος, στο πλαίσιο των πολιτικών δεσμεύσεων της Κυβέρνησής μας, όπως αυτές διευκρινίστηκαν στις προγραμματικές δηλώσεις στην Ελληνική Βουλή στις 18/10/2009.
Κατόπιν των ανωτέρω και δεδομένου ότι δρομολογείται και συνάντηση με τη Ελληνική Ένωση Τραπεζών, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε τη σοβαρότητα της πρωτοβουλίας που ξεκίνησε σήμερα, απώτερος στόχος της οποίας είναι η επίτευξη αμοιβαία αποδεκτών λύσεων επωφελεία όλων των μερών. Ολοκληρώνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι αποτελεί πάγια δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να κρατά ενήμερη την Επιτροπή για όλες τις εξελίξεις της Υπόθεσης.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ


---ΟΤΟΕ

Η ΟΤΟΕ σε ανακοίνωσή της κρίνει την εξέλιξη ιδιαίτερα θετική, γιατί όλα δείχνουν ότι ανοίγει ο δρόμος να συζητηθεί εκ νέου και σε νέα βάση το Ασφαλιστικό των τραπεζών, ενώ παράλληλα αποτελεί δικαίωση του αγώνα και της επίπονης προσπάθειας του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v