Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σηφουνάκης: Δύσκολη η επαναδιαπραγμάτευση για ΟΤΕ

Αιχμές κατά της προηγούμενης κυβέρνησης για την πώληση επιπλέον ποσοστού 5% του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom άφησε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Ν. Σηφουνάκης, σε συνέντευξή του στον "Αθήνα 98,4".

Σηφουνάκης: Δύσκολη η επαναδιαπραγμάτευση για ΟΤΕ
Αιχμές κατά της προηγούμενης κυβέρνησης για την πώληση επιπλέον ποσοστού 5% του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom άφησε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Ν. Σηφουνάκης, σε συνέντευξή του στον "Αθήνα 98,4".  

Εάν το δημόσιο θέλει να επανακτήσει τον ΟΤΕ πλέον, θα πρέπει να δώσει 4 δισ. ευρώ τόνισε ο κ. Σηφουνάκης, προσθέτοντας ότι θα ήταν παράλογο για την κυβέρνηση να προτάξει αυτό και όχι την εξυγίανση της οικονομίας και τη μείωση του ελλείμματος.   

Όπως τόνισε ο υπουργός, ο κ. Χατζηδάκης, στο νόμο τον οποίον έφερε στη Βουλή διαβεβαίωνε τους πάντες ότι θα είχαν ίσα δικαιώματα ο ΟΤΕ και η Deutsche Telekom, δηλαδή το 25% των μετοχών και τον Πρόεδρο η μία πλευρά, το ελληνικό δημόσιο, 25% και τον CEO η γερμανική εταιρία.

Ωστόσο, τονίζει ο κ. Σηφουνάκης, παραμονές των εκλογών η προηγούμενη κυβέρνηση πώλησε και το άλλο 5%, σε μια πράξη που χαρακτηρίζει "άφρονα". Αποτέλεσμα, στην παρούσα φάση η Deutsche Telekom έχει το 30% και το δημόσιο το 20%, που σημαίνει ότι η γερμανική εταιρία ελέγχει πλήρως τον ΟΤΕ "και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι ελέγχει πλέον και τη Γενική Συνέλευση".

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μπορούν να μπουν στον προϋπολογισμό τουλάχιστον φέτος, για το 2010, χρήματα προκειμένου η Ελλάδα να αποκτήσει τουλάχιστον το 5%. 

Αναφορικά με την Ολυμπιακή, ο κ. Σηφουνάκης τόνισε ότι η μία επιλογή για το δημόσιο είναι να ζητήσει να συμμετάσχει στην εταιρία, με μειοψηφικό πακέτο, σχολιάζοντας ότι "όταν έχεις ένα μειοψηφικό πακέτο είναι σαν να μην έχεις τίποτα", και η άλλη επιλογή είναι να την εξαγοράσει το κράτος.

Ωστόσο, αναφορικά με τη δεύτερη επιλογή, υπογραμμίζει ο υπουργός: "Εμείς δεν είπαμε ότι θέλουμε να εξαγοράσουμε την Ολυμπιακή. Είπαμε ότι δεν πρέπει να απαξιωθεί κυρίως γιατί είναι η μόνη εταιρεία που θα μπορούσε να προσφέρει καθολικές υπηρεσίες και το βλέπουμε και με τους διαγωνισμούς αν θέλετε τους οποίους βγήκαν στον αέρα για την κάλυψη των άγονων γραμμών, το ενδιαφέρον το οποίο υπήρξε και από ποιους υπήρξε".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v