Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοοdy΄s: Υπό αναθεώρηση τα ratings τριών τραπεζών

Υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση θέτει η Moody's τις πιστοληπτικές αξιολογήσεις των Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Alpha Bank, λόγω αντίστοιχης κίνησης στην αξιολόγηση του ελληνικού δημοσίου.

Μοοdy΄s: Υπό αναθεώρηση τα ratings τριών τραπεζών
Υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση θέτει η Moody's τις πιστοληπτικές αξιολογήσεις της Εθνικής Τράπεζας, της Eurobank και της Alpha Bank, λόγω του ότι έθεσε υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση την αξιολόγηση του ελληνικού δημοσίου.

Η αξιολόγηση για τις καταθέσεις και το χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων της Εθνικής διαμορφώνεται στο "Αa3", της Eurobank στο "Α1", ενώ αξιολόγηση "Α1" έχει και το χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων της Alpha Bank.

Η ενέργεια αυτή, τονίζει ο οίκος, αντανακλά την πιθανότητα μείωση στην πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας να οδηγήσει σε υποβάθμιση των αξιολογήσεων των εν λόγω τραπεζών.

Οι αξιολογήσεις των υπόλοιπων ελληνικών τραπεζών δεν επηρεάζονται από μια τέτοια εξέλιξη, αναφέρει ο οίκος, προσθέτοντας ότι η αξιολόγηση της Εμπορικής ("D+/A1/P-1") βρίσκεται ήδη υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση λόγω της επιδεινούμενης χρηματοοικονομικής απόδοσής της. 

Σημειώνεται πως στις 29/10 η Moody's έθεσε υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση τις πιστοληπτικές αξιολογήσεις της Ελλάδας, λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση εκ μέρους ενός ακόμα οίκου αξιολόγησης, του Fitch, για υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v