48ωρη απεργία από τα μεσάνυχτα στο λιμάνι

Σε 48ωρη προειδοποιητική απεργία κατεβαίνουν από τα μεσάνυκτα σήμερα οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά. Με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε η υπουργός Λούκα Κατσέλη.

48ωρη απεργία από τα μεσάνυχτα στο λιμάνι
Σε 48ωρη προειδοποιητική απεργία κατεβαίνουν από τα μεσάνυκτα σήμερα οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά.

Αίτημά τους είναι να μην γίνει η παραχώρηση στην κινεζική Cosco.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση τα ΔΣ της ΟΜ.Υ.Λ.Ε. και της Ένωσης Λιμενεργατών, μετά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της συνάντησης με την Υπουργό Οικονομίας, Ναυτιλίας & Ανταγωνισμού αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την Τρίτη και Τετάρτη 3 & 4 /11/2009. Η απεργιακή κινητοποίηση αρχίζει από ώρα 00:00 νυχτερινή.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε, επειδή κατά τη συνάντηση με την Υπουργό Οικονομίας, Ναυτιλίας & Ανταγωνισμού δεν υπήρξε καμία δέσμευση επί των θεμάτων και των συνεπειών της παραχώρησης του Προβλήτα ΙΙ του Σ.ΕΜΠΟ.

Ιδιαίτερα, δεν υπήρξε καμία δέσμευση για τα θέματα του Δημόσιου Ελέγχου και της κατοχύρωσης των εργασιακών σχέσεων.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 4/11/2009 θα συνεδριάσουν εκ νέου τα Δ.Σ της ΟΜ.Υ.Λ.Ε και της Ένωσης Λιμενεργατών.


* Συνάντηση Κατσέλη με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Εν τω μεταξύ, με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη συναντήθηκαν σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτής Β’ Πειραιά Παν. Λαφαζάνης και ο Θοδ. Δρίτσας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Πειραιά.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι θέση του κόμματος παραμένει η ακύρωση της σύμβασης με την Cosco, και η ανασυγκρότηση του λιμανιού του Πειραιά, υπό πλήρη δημόσιο έλεγχο και λειτουργία με αποκλειστικά αναπτυξιακά, κοινωνικά και οικολογικά κριτήρια, προς το συμφέρον των εργαζομένων, του λαού του Πειραιά και της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Δρίτσας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι αύριο το μεσημέρι στις 13:00, σε Συνέντευξη Τύπου με την παρουσία και του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, θα εκτεθούν αναλυτικά και εμπεριστατωμένα οι θέσεις και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το λιμάνι.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v