Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ν. Γκαργκάνας: ”Στο 4% η ανάπτυξη το 2004”

Ρυθμό ανάπτυξης υψηλότερο από αυτόν που εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών, της τάξεως του 3,7%, και συγκεκριμένα στο 4% προβλέπει για το 2004 ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Ν. Γκαργκάνας.

Ν. Γκαργκάνας: ”Στο 4% η ανάπτυξη το 2004”
Ρυθμό ανάπτυξης υψηλότερο από αυτόν που εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών, της τάξεως του 3,7%, προβλέπει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Νίκος Γκαργκάνας.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters από τη Σόφια όπου παρευρέθηκε σε συνάντηση κεντρικών τραπεζιτών, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος εξέφρασε την άποψη ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της Ελλάδας δεν θα επιβραδυνθεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά θα συνεχίσει να διαμορφώνεται σε υψηλά επίπεδα γύρω στο 4%.

Επίσης, ο κ. Γκαργκάνας ανέφερε ότι οι ίδιοι παράγοντες που ήταν μέχρι σήμερα ο κύριος μοχλός ανάπτυξης, και συγκεκριμένα τα έργα υποδομής που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ελληνική κυβέρνηση, θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στην περαιτέρω επέκταση της οικονομίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, από το σύνολο των κοινοτικών κεφαλαίων, ύψους 22 δισ. ευρώ, η Ελλάδα απορρόφησε ποσό μικρότερο των 6 δισ. ευρώ, επισημαίνοντας πως τα υπόλοιπα ”θα μας κρατήσουν έως το 2008”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v