ΟΛΠ: Παρέμβαση Κατσέλη ζητά η ΔΝΕ

Την άμεση και δραστική παρέμβαση της υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα για τον τερματισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων στον ΟΛΠ, ζητά με επιστολή της η Διεθνής Ναυτική Ενωση.

ΟΛΠ: Παρέμβαση Κατσέλη ζητά η ΔΝΕ
Την άμεση και δραστική παρέμβαση της υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, κ. Λ. Κατσέλη προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα για τον τερματισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων στον ΟΛΠ, ζητά με επιστολή της η Διεθνής Ναυτική Ενωση.

Η επιστολή της Διεθνούς Ναυτικής Ενωσης, η οποία χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά επείγουσα», έχει ως εξής:

«Μετά και την χθεσινή εξαγγελία των Συνδικαλιστικών Ενώσεων της ΟΜΥΛΕ και των Λιμενεργατών περί συνέχισης της απεργίας επί τριήμερο (14-15-16/10-09), ως και την αποτυχία των σχετικών διαβουλεύσεων, η Διοίκηση της Ενώσεώς μας – τα Μέλη της οποίας είναι οι κύριοι Χρήστες του εμπορικού λιμανιού του Πειραιά- εκφράζει την οργή και αγανάκτησή της για τις επί 15νθήμερο συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, οι οποίες κα Υπουργέ θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι αποτελούν συνέχεια των επί 14μηνο και για τον ίδιο λόγο κινητοποιήσεων αυτών (από αρχές 2008 έως Μάρτιο 2009), οι καταστροφικές οικονομικές συνέπειες των οποίων στο εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο είναι ακόμα ανοιχτές και οι πληγές δεν έχουν επουλωθεί.

Η Διεθνής Ναυτική Ένωση σέβεται την κάθε νόμιμη άσκηση απεργιακών δικαιωμάτων ενός Κλάδου εργαζομένων, εκφράζει όμως την έντονη αντίθεσή της όταν εξ αιτίας αυτών των απεργιών, θίγονται βάναυσα και σε μακρά διάρκεια δικαιώματα άλλων Κλάδων, των οποίων η οικονομική βιωσιμότητα έχει ήδη κλονισθεί σημαντικά, ενώ παράλληλα πολλές Εταιρείες έχουν απωλέσει το αντικείμενό τους και επιπρόσθετα πολλές θέσεις εργασίας έχουν χαθεί οριστικά και συνεχίζουν να χάνονται κάθε ημέρα και όσο διαρκούν οι κινητοποιήσεις αυτές.

Παρακαλούμε κα Υπουργέ για την άμεση και δραστική παρέμβασή σας, προς την κατεύθυνση της λήψης των αναγκαίων και επειγόντων μέτρων για τον τερματισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων, προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα και να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία και η παντελής συρρίκνωση των επιχειρήσεων τόσο του Κλάδου μας, όσο και όλου του εμπορικού κόσμου και να επανέλθει επί τέλους η εργασιακή ειρήνη στον Πρώτο λιμένα της Χώρας.

Η Διοίκηση της Ενώσεώς μας κα Υπουργέ θα ευρίσκεται στην διάθεσή σας, για την παροχή περαιτέρω διευκρινίσεων επί του συγκεκριμένου σύνθετου προβλήματος, η λύση του οποίου καθίσταται πλέον άμεση και επιτακτική, προκειμένου να αποφευχθούν καταστρεπτικότερες συνέπειες γενικής απαξίωσης του λιμένα Πειραιά για το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο, με σοβαρότατες επιπτώσεις τόσο στις Ναυτιλιακές και άλλες παράπλευρες Επιχειρήσεις όσο και στην Οικονομία της Χώρας μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v