Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΒΒΕ-EFG: Πρόγραμμα για Περιφερειακή Ανάπτυξη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνέντευξη τύπου με αντικείμενο την παρουσίαση του προγράμματος και των στόχων των συναντήσεων εργασίας «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 2020 ΣΒΒΕ – Eurobank EFG: Περιφερειακή Ανάπτυξη – Καινοτομία –Εξωστρέφεια».

ΣΒΒΕ-EFG: Πρόγραμμα για Περιφερειακή Ανάπτυξη
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) συνέντευξη τύπου με αντικείμενο την παρουσίαση του προγράμματος και των στόχων των συναντήσεων εργασίας με τίτλο: «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 2020 ΣΒΒΕ – Eurobank EFG: Περιφερειακή Ανάπτυξη – Καινοτομία – Εξωστρέφεια».

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) στην προσπάθειά του αναδείξει και να ενισχύσει τη σημασία και τη συμβολή της βιομηχανίας στην οικονομία της χώρας και στην περιφερειακή ανάπτυξη, διοργανώνει σειρά σχετικών συναντήσεων εργασίας από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2009.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης των παραπάνω συναντήσεων εργασίας ο ΣΒΒΕ συνεργάζεται με την τράπεζα Eurobank EFG η οποία είναι ο αποκλειστικός χορηγός όλων των εκδηλώσεων.

Οι στόχοι των συνεδριακών εκδηλώσεων τέθηκαν από τον Πρόεδρο του ΣΒΒΕ κ. Νικόλαο Πέντζο κατά την παρουσίαση του σχετικού προγράμματος. Αυτοί είναι:

1. να αναδειχθεί η σημασία και ο ρόλος της μεταποίησης στην ανάπτυξη της χώρας και στην περιφερειακή ανάπτυξη
2. να διαμορφωθούν προτάσεις ΝΕΑΣ βιομηχανικής πολιτικής και,
3. να επιτευχθεί συμφωνία σε μια συγκεκριμένη στρατηγική ατζέντα για την αναδιάρθρωση της μεταποίησης μέχρι το 2020

Ο κ. Πέντζος, υπογράμμισε το γεγονός ότι οι συνεδριακές εκδηλώσεις επικεντρώνονται στη μελέτη του συνόλου των κλάδων της μεταποίησης, αλλά και στη σχέση της μεταποίησης με την περιφερειακή ανάπτυξη, την εξωστρέφεια και την υιοθέτηση καινοτομιών από τις επιχειρήσεις.

Ο κ. Γιώργος Μαρίνος, Γενικός Διευθυντής της Eurobank EFG, αναφορικά με την υποστήριξη της τράπεζας για τη διοργάνωση των συνεδριακών εκδηλώσεων για την πορεία της βιομηχανίας προς το 2020, τόνισε ότι βασική προτεραιότητα της τράπεζας είναι να σταθεί δίπλα στην Ελληνική επιχειρηματικότητα, δίπλα στις επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό και δυνατότητες, υποστηρίζοντας τους έλληνες εξαγωγείς, το διεθνές εμπόριο και τις επενδύσεις της παραγωγικής βάσης της χώρας.


Ο κ. Μαρίνος τόνισε ότι, στόχος των πρωτοβουλιών της τράπεζας είναι να στηρίξει την ενίσχυση της οικονομικής εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, την προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας και της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων και υπηρεσιών, την ενίσχυση των ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων σε νευραλγικούς τομείς, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση φιλικού περιβάλλοντος για την επιχειρηματικότητα, και την προσέλκυση επενδύσεων και επενδυτικών κεφαλαίων που θα τροφοδοτήσουν την αναπτυξιακή διαδικασία, για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, της οικονομίας και της στήριξης της απασχόλησης.

Tο πρόγραμμα των συνεδριακών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

• τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009 θα υλοποιηθούν οι δύο πρώτες προσυνεδριακές συναντήσεις εργασίας κλαδικού χαρακτήρα με αντικείμενο τη μελέτη του κλάδου των Δομικών Υλικών και της Κλωστοϋφαντουργίας – Ένδυσης
• τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009 θα υλοποιηθούν οι επόμενες δύο προσυνεδριακές συναντήσεις εργασίας κλαδικού χαρακτήρα που θα αφορούν τα Τρόφιμα - Ποτά και τους Λοιπούς κλάδους της μεταποίησης, των κατασκευών, και της πληροφορικής
• τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009 θα υλοποιηθούν οι τρεις προσυνεδριακές συναντήσεις εργασίας οριζόντιου χαρακτήρα: Περιφερειακή ανάπτυξη και βιομηχανία, Καινοτομία και υιοθέτηση τεχνολογιών, Εξωστρέφεια των μεταποιητικών επιχειρήσεων
• Η τελική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009 στην οποία θα γίνει παρουσίαση των συμπερασμάτων και των αποτελεσμάτων των συναντήσεων εργασίας.

Ας σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του συνεδρίου:

• Συμμετέχουν και συζητούν για τις προοπτικές της μεταποίησης την επόμενη δεκαετία, 73 ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι υπουργείων και φορέων,
• Πραγματοποιούνται 4 συναντήσεις εργασίας για τη μελέτη 11 κλάδων της μεταποίησης,
• Διοργανώνονται 3 συναντήσεις εργασίας για την περιφερειακή ανάπτυξη, την καινοτομία και την εξωστρέφεια.
• Υλοποιούνται 4 έρευνες γνώμης για την πορεία και το μέλλον της μεταποίησης προς το 2020.

Τέλος, για τις ανάγκες των συνεδριακών εκδηλώσεων έχει δημιουργηθεί ειδικός δικτυακός τόπος www.industry2020.gr, στον οποίο όποιος επιθυμεί μπορεί να καταθέσει την άποψή του για την πορεία της βιομηχανίας προς το 2020 και τη νέα βιομηχανική πολιτική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v