Τι θα ισχύσει για ΕΤΑΚ, απόσυρση, ημιυπαίθριους

Σε πάγωμα της διαδικασίας τακτοποίησης των ημιυπαίθριων, διατήρηση της έκτακτης εισφοράς και του ΕΤΑΚ, καθώς και του μέτρου της απόσυρσης, με ενδεχόμενο τροποποιήσεων, προσανατολίζεται η νέα κυβέρνηση.

Τι θα ισχύσει για ΕΤΑΚ, απόσυρση, ημιυπαίθριους
Σε πάγωμα της διαδικασίας τακτοποίησης για ημιυπαίθριους χώρους, διατήρηση του μέτρου της έκτακτης εισφοράς και του ΕΤΑΚ, καθώς και του μέτρου της απόσυρσης, με ενδεχόμενο τροποποιήσεων, προσανατολίζεται η νέα κυβέρνηση.

Ειδικότερα, όσον αφορά σε μέτρα που είχαν ληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, πηγές του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνιζαν σήμερα ότι η έκτακτη εισφορά και το ΕΤΑΚ για το 2008 και το 2009 θα πληρωθούν κανονικά για φέτος.

Για τους ημιυπαίθριους θεωρείται αδύνατη η είσπραξη 1,150 δισ. ευρώ που είχε προϋπολογίσει η απελθούσα κυβέρνηση.

Πιστεύεται, επίσης, ότι υφίστανται σοβαρά προβλήματα συνταγματικότητας και το θέμα θα το χειριστούν διαφορετικά.

Επί της ουσίας, παγώνει η διαδικασία τακτοποίησης των ημιυπαίθριων χώρων.

Αναφορικά με την απόσυρση, προς το παρόν ισχύει, αλλά αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο για διορθωτικές κινήσεις, όπως και για τα νέα τέλη κυκλοφορίας.

Τέλος, οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι για την ώρα δεν θα ζητηθούν παραιτήσεις από επικεφαλής τραπεζών, στις οποίες το Δημόσιο έχει άμεσο ή έμμεσο έλεγχο, σημειώνοντας με νόημα ότι "θα κινηθούμε με βάση τους κανόνες της εταιρικής διακυβέρνησης".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχει υποβληθεί η παραίτηση του επικεφαλής της ΑΤΕ, κ. Δ. Μηλιάκου, η οποία επί του παρόντος δεν έχει γίνει αποδεκτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v