ΕΒΕΑ: Ζητά άμεση παρέμβαση για το λιμάνι Πειραιά

Την άμεση παρέμβαση της υπουργού Οικονομίας, σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την απεργία των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά, ζητά ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α., κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

ΕΒΕΑ: Ζητά άμεση παρέμβαση για το λιμάνι Πειραιά
Την άμεση παρέμβαση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκας Κατσέλη, σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη λειτουργία της αγοράς με την απεργία των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά, ζητά με επιστολή του ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α., κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ο κ. Μίχαλος ζητά επίσης να πραγματοποιηθεί άμεσα -ακόμα και αύριο-, συνάντηση της υπουργού με τη Διοικητική Επιτροπή του Ε.Β.Ε.Α. αλλά και με τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και φορέων, προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά το μείζον πρόβλημα των απεργιακών κινητοποιήσεων στο λιμάνι του Πειραιά και να βρεθεί από κοινού λύση.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ επισημαίνει «την τεράστια αγωνία σύσσωμου του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας για το πρόβλημα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες εκ νέου, με την απεργία των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά».

«Η κατάσταση αυτή» όπως αναφέρει ο ίδιος «δυναμιτίζει τη λειτουργία της αγοράς, της εθνικής οικονομίας και του συνόλου των επιχειρήσεων, οι οποίες αδυνατούν να εξάγουν αλλά και να εισάγουν πρώτες ύλες και εμπορεύματα, παγώνοντας με αυτό τον τρόπο την παραγωγική διαδικασία». Τονίζει δε ότι τα προβλήματα της αγοράς και της οικονομίας, εν μέσω κρίσης είναι και μεγάλα και πιεστικά.

--- Η επιστολή του ΕΒΕΑ

Επιστολή προς τη νέα υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Κατσέλη, σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη λειτουργία της αγοράς με την απεργία των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά, απέστειλε ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α., κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος. Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κυρία Υπουργέ,

Σας διαβιβάζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων σας, ως υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και σας εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

Όπως και προεκλογικά είχα επισημάνει σε δηλώσεις μου, τα προβλήματα της αγοράς και της οικονομίας, εν μέσω κρίσης είναι και μεγάλα και πιεστικά.

Γι’ αυτό το λόγο, σας μεταφέρω άμεσα λίγες μόνο ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας, την τεράστια αγωνία σύσσωμου του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας για το πρόβλημα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες εκ νέου, με την απεργία των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά.

Η κατάσταση αυτή δυναμιτίζει τη λειτουργία της αγοράς, της εθνικής οικονομίας και του συνόλου των επιχειρήσεων, οι οποίες αδυνατούν να εξάγουν αλλά και να εισάγουν πρώτες ύλες και εμπορεύματα, παγώνοντας με αυτό τον τρόπο την παραγωγική διαδικασία.

Σας ζητούμε να παρέμβετε άμεσα και να προγραμματίσετε, εάν είναι δυνατό ακόμα και αύριο, συνάντηση με τη Διοικητική Επιτροπή του Ε.Β.Ε.Α. αλλά και με τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και φορέων, προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά το μείζον πρόβλημα των απεργιακών κινητοποιήσεων στο λιμάνι του Πειραιά και να βρεθεί από κοινού λύση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v