Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μ. Λιάπης: Διαλύεται η ΕΤΗΔΙ, δεν παρήχθη έργο

Τη λύση και εκκαθάριση της εταιρίας ΕΤΗΔΙ αναμένεται να αποφασίσει η αυριανή γενική συνέλευση της εταιρίας, που συγκαλείται εκτάκτως ύστερα από απόφαση του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλη Λιάπη.

Μ. Λιάπης: Διαλύεται η ΕΤΗΔΙ, δεν παρήχθη έργο
Τη λύση και εκκαθάριση της εταιρίας ΕΤΗΔΙ (Εναλλακτικά Τηλεπικοινωνιακά Δίκτυα) αναμένεται να αποφασίσει η αυριανή γενική συνέλευση της εταιρίας, που συγκαλείται εκτάκτως ύστερα από απόφαση του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλη Λιάπη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, η απόφαση αυτή κρίνεται αναγκαία, καθώς διαπιστώθηκε ότι ”σχεδόν το σύνολο του κεφαλαίου της ΕΤΗΔΙ (τα 1.327.500,00 ευρώ από το κεφάλαιο των 1.467.500,00 ευρώ) αναλώθηκε σε αμοιβές συμβούλων και λειτουργικές δαπάνες χωρίς να παραχθεί κανένα έργο από την ίδρυσή της, το Σεπτέμβριο του 2001 μέχρι σήμερα”.

Στόχος της απόφασης αυτής του υπουργού Μεταφορών, κ. Μιχάλη Λιάπη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι να σταματήσει η επιβάρυνση των εταιριών (ΔΕΚΟ) που συμμετέχουν στην υπό κατάργηση εταιρία, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για περικοπή των δαπανών και μείωση του μεγέθους του δημόσιου τομέα.

Πρόκειται για την πρώτη μιας σειράς κινήσεων περιορισμού ασκόπων δαπανών του δημόσιου τομέα, αφού όπως δήλωσε ο ΥΜΕ, κ. Μιχάλης Λιάπης, ”στο πλαίσιο των κυβερνητικών δεσμεύσεων για περικοπή της σπατάλης στο δημόσιο τομέα εξετάζεται η χρησιμότητα και η λειτουργικότητα μιας σειράς εταιριών παρόμοιου τύπου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτές επιτελούν ουσιαστικό έργο ή πρόκειται για ”διακοσμητικές εταιρίες” που απλώς επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο”.

Σημειώνεται ότι η ΕΤΗΔΙ έχει συσταθεί από τις εταιρίες ΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ, ΑΜΕΛ ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ και ΤΡΑΜ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v