Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μήνυση σε βάρος του Ν. Ζαγοριανού από Σ. Καραβέλα

Μήνυση σε βάρος του 4ου ειδικού ανακριτή κ. Νίκου Ζαγοριανού και κατά παντός άλλου συνυπεύθυνου υπέβαλε η Σαλίνα Καραβέλα, κόρη του καταζητούμενου πρώην στελέχους της Siemens κ. Χρήστου Καραβέλα.

Μήνυση σε βάρος του Ν. Ζαγοριανού από Σ. Καραβέλα
Μήνυση σε βάρος του 4ου ειδικού ανακριτή κ. Νίκου Ζαγοριανού και κατά παντός άλλου συνυπεύθυνου υπέβαλε η Σαλίνα Καραβέλα, κόρη του καταζητούμενου πρώην στελέχους της Siemens κ. Χρήστου Καραβέλα, η οποία το περασμένο καλοκαίρι είχε προφυλακισθεί μετά την απολογία της.

Λίγο καιρό αργότερα η Σαλίνα Καραβέλα αποφυλακίσθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών το οποίο αντικατέστησε την προσωρινή της κράτηση με καταβολή εγγύησης 30.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Η κόρη του καταζητούμενου πρώην στελέχους της Siemens είχε διωχθεί και προφυλακισθεί για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα το οποίο συνδεετο στο κατηγορητήριο με το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας που βαρύνει τον πατέρα της.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην μήνυσή της ωστόσο το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας από το 2005 δεν αποτελεί βασικό αδίκημα, δηλαδή δεν μπορεί να συνδεθεί με την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η Σαλίνα Καραβέλα χαρακτηρίζει το κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος της αόριστο και παράνομο.

Η κατηγορουμένη, αφήνει αιχμές και σε βάρος του εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Λεωνίδα Νικολόπουλου ο οποίος συμφώνησε στην προφυλάκισή της.

Η ίδια υποστηρίζει ότι οι ενέργειες του ανακριτή ήταν καθοδηγούμενες από προϊστάμενους του οι οποίοι χάριν πολιτικών και επικοινωνιακών σκοπιμοτήτων τον παρότρυναν στο να οδηγήσει στη φυλακή την Σ. Καραβέλα.

Η κατηγορούμενη επιφυλάσσεται να διεκδικήσει αποζημίωση για ηθική βλάβη που υπέστη από την παράνομη προφυλάκισή της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v