Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Olympic Air: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση

Με επιβάτη τον πρόεδρο της MIG κ. Ανδρέα Βγενόπουλο και κυβερνήτη τον Χρήστο Καλογήρου διευθυντή πτητικής εκμετάλλευσης πραγματοποιήθηκε το πρωί η πρώτη πτήση της Olympic Air υπό την ιδιοκτησία της Marfin Investment Group.

Olympic Air: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση
Με επιβάτη τον πρόεδρο της MIG κ. Ανδρέα Βγενόπουλο και κυβερνήτη τον κ. Χρήστο Καλογήρου, διευθυντή πτητικής εκμετάλλευσης πραγματοποιήθηκε το πρωί η πρώτη πτήση της Olympic Air υπό την ιδιοκτησία της Marfin Investment Group.

Η πτήση στο δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη με τον κωδικό ΟΑ 902 είχε έναν επιπλέον συμβολικό χαρακτήρα, καθώς την πρώτη φορά που η Ολυμπιακή πέταξε υπό ιδιωτικό καθεστώς, στις 6 Απριλίου 1957, εξυπηρέτησε το ίδιο δρομολόγιο.

Μετά την προσγείωση και κληθείς να σχολιάσει τις σχέσεις του με την Aegean Airlines o πρόεδρος της Olympic Air ανέφερε: "Σήμερα είναι ημέρα χαράς. Η μόνη μου επιθυμία είναι ένας υγιής ανταγωνισμός μακριά από πολιτικές παρεμβάσεις, φιλίες, συγγένειες".

Ο κ. Βγενόπουλος, αναφερόμενος για άλλη μία φορά στην πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να αποκτήσει το Δημόσιο ποσοστό στην Olympic Air, δήλωσε ότι η εταιρία προχωρά ανεξάρτητα στην υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης και ο ίδιος είναι ανοιχτός σε διάλογο.

Υπενθυμίζεται ότι παλαιότερα ο κ. Βγενόπουλος είχε διευκρινίσει ότι όποια πρόταση θα πρέπει να αφορά σε μειοψηφικό ποσοστό και σε καμιά περίπτωση συμμετοχή στο management.

Ο κ. Βγενόπουλος χαρακτήρισε την ημέρα ιστορική και συγκινητική, ενώ επιφύλαξε εγκωμιαστικά σχόλια για τα στελέχη και τις 5.000 εργαζομένους της νέας εταιρίας που κατάφεραν ένα μοναδικό, όπως το χαρακτήρισε, επίτευγμα στην ιστορία των αερομεταφορών αλλά και της διεθνούς επιχειρηματικότητας. Ο ίδιος ανέφερε ότι η MIG έχει απόλυτη συναίσθηση, πως είναι διαχειριστής του ονόματος της Ολυμπιακής καθώς, όπως είπε, αυτό ανήκει σε όλους τους Έλληνες.

Τα εγκαίνια της Olympic Air τελέστηκαν το πρωί από τον Μητροπολίτη Μεσογέας και Λαυρεωτικής Νικόλαο, παρουσία και του γενικού διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Γιάννη Παράσχη. Ο κ. Παράσχης καλωσόρισε την Olympic Air αναφέροντας ότι για την εταιρία του αεροδρομίου η σημερινή είναι η μεγαλύτερη μέρα ύστερα από εκείνη της έναρξης λειτουργίας του ΔΑΑ. Μάλιστα, έκανε λόγο για διάψευση των Κασσάνδρων που πίστευαν ότι η Ολυμπιακή δεν θα ιδιωτικοποιηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v